Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απάντηση – χαστούκι από τη Σερβία στη νέα προσβολή της Αλβανίας

Απάντηση – χαστούκι από τη Σερβία στη νέα προσβολή της Αλβανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Έντι Ράμα, Κόσοβο, Μεγάλη Αλβανία, Σερβία,

Σε μια νέα απίστευτη πρόκληση πρόκληση – προσβολή προχώρησαν οι Αλβανοί μέσα στην Σερβία αλλά η άμεση απάντηση του Σέρβου πρωθυπουργού ήταν πραγματικά χαστούκι κατά της ακραίας εθνικιστικής των Τιράνων.

Όλα εξελίχθησαν στην συνέντευξη τύπου των δύο πρωθυπουργών, Αλβανίας και Σερβίας στο Βελιγράδι, αμέσως μετά της συνάντησης που έρχεται λίγες ημέερες μετά την πρόκληση των Αλβανών χούλιγκανς στο γήπεδο της Παρτιζάν όπου είχαν υψώσει την σημαία της Μεγάλης Αλβανίας, που περιελάμβανε και την μισή βόρειο Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα που παίζει έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι της Τουρκίας, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου τόλμησε να καλέσει την Σερβία να αποδεχθεί την “μη αναστρέψιμη κατάσταση στο Κόσοβο”.

Τότε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, του απάντησε όπως έπρεπε.

«Δεν περίμενα ποτέ τέτοια προβοκατόρικη ενέργεια από τον κύριο Ράμα, να μιλήσει για το Κόσοβο, γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι σχέση έχει να κάνει αυτός με το Κόσοβο. Του απαντώ μόνο και μόνο γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν να καταχράται τη φιλοξενία μας και ως επισκέπτης να προσπαθεί να μας ταπεινώσει, μιλώντας για το Κόσοβο μέσα στο Βελιγράδι. Για τη Σερβία, το Κόσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της και δεν έχει καμιά σχέση με την Αλβανία, ούτε πρόκειται να έχει” του απάντησε σε υψηλούς τόνους, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Εγώ, όταν θα επισκεφτώ την Αλβανία, θα σεβαστώ τον οικοδεσπότη και δεν θα προσπαθήσω να τον ταπεινώσω» συμπλήρωσε, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σχετικά άρθρα