Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Πιθανή καθυστέρηση της επίθεσης κατά του Ισραήλ λόγω της παράτασης των συνομιλιών για την Γάζα

Ιράν: Πιθανή καθυστέρηση της επίθεσης κατά του Ισραήλ λόγω της παράτασης των συνομιλιών για την Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατάρ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Στο ερώτημα αν το Ιράν θα συνεχίσει να καθυστερεί τα αντίποινα κατά του Ισραήλ τώρα που παρατάθηκαν οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός και την ομηρία στη Γάζα, η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη απάντησε: «Το ελπίζουμε».

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί αναφέρει στο μεταξύ ότι ενημερώθηκε από τον ομόλογό του από το Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα.

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο «Χ», ο Μπαγκερί υποστηρίζει ότι είπε στον αλ Θάνι ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο, ενώ καλεί «να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα» για να επιβάλουμε τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα εναντίον της Χαμάς.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ αναφέρεται ότι οι δύο «τόνισαν την ανάγκη για ηρεμία και αποκλιμάκωση στην περιοχή» και ότι ο αλ Θάνι «επανέλαβε τη δέσμευση του Κατάρ να υποστηρίξει όλες τις περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας».

Σχετικά άρθρα