Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Δηλητηριάστηκε το πόσιμο νερό σε δύο στρατιωτικές βάσεις – Ερευνάται δολιοφθορά

Γερμανία: Δηλητηριάστηκε το πόσιμο νερό σε δύο στρατιωτικές βάσεις – Ερευνάται δολιοφθορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Γερμανία, Κολωνία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρωσία,

Στη Γερμανία, στρατιωτικές βάσεις κοντά στην Κολωνία και το Γκέιλενκιρχεν έχουν αποκλειστεί λόγω υποψιών για δολιοφθορά. Οι Αρχές υποψιάζονται πιθανή δηλητηρίαση από νερό. Αυτό μεταδίδεται από το N-tv και το Spiegel.

Το πρωί της Τετάρτης 14 Αυγούστου σφραγίστηκαν οι στρατώνες της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην Κολωνία. Αιτία ήταν η υποψία για δολιοφθορά.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ένας σαμποτέρ θα μπορούσε να μπει στον στρατώνα και να δηλητηριάσει το νερό.

Βρέθηκε μια τρύπα στον φράχτη, ενώ υπήρχαν προβλήματα με την παροχή νερού.

Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της βάσης δεν επιτρεπόταν πλέον να εισέλθει.

Και οι στρατιώτες που παρέμειναν στη βάση απαγορευόταν να πίνουν νερό από τη βρύση.

Οι στρατώνες έχουν το δικό τους σύστημα ύδρευσης, επομένως οι κάτοικοι της περιοχής δεν επηρεάστηκαν.

Σημειώνεται ότι αρκετά θέσεις διοίκησης, καθώς και στρατιωτικά και πολιτικά τμήματα της Bundeswehr (σ.σ. γερμανικές ένοπλες δυνάμεις) βρίσκονται στους στρατώνες κοντά στην Κολωνία.

Εκεί εδρεύει και η Πολεμική Αεροπορία του Υπουργείου Άμυνας, καθώς οι στρατώνες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Σε αυτούς τους στρατώνες εργάζονται 1.200 πολίτες και 4.300 στρατιωτικοί.

Αργότερα την ίδια μέρα, στις 14 Αυγούστου, τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πρόσβαση στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην πόλη Γκέιλενκιρχεν είχε επίσης κλείσει.

Και σε αυτή την περίπτωση υποψιάζονται πιθανή δολιοφθορά, μόλυνση του πόσιμου νερού.

Οι στρατώνες στο Γκέιλενκιρχεν έχουν δικό τους αντλιοστάσιο νερού, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη αναγνώρισης του ΝΑΤΟ εδρεύουν στην αεροπορική βάση στο Γκέιλενκιρχεν.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα.

Επίσης, το Politico μεταδίδει ότι, μια γερμανική στρατιωτική βάση δίπλα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας αποκλείστηκε προσωρινά την Τετάρτη, καθώς οι Αρχές ερευνούσαν μια πιθανή πράξη δολιοφθοράς που αφορούσε την παροχή νερού.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένας φρουρός ανακάλυψε μια τρύπα στον φράκτη της βάσης της Κολωνίας κοντά στην εγκατάσταση πόσιμου νερού, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού στρατού.

«Καθώς το σύστημα πόσιμου νερού παρουσίαζε ασυνήθιστες τιμές, η παροχή πόσιμου νερού στους στρατώνες διακόπηκε», είπε ο εκπρόσωπος.

Το περιστατικό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το γερμανικό μέσο ενημέρωσης Spiegel, το οποίο ανέφερε ένα εσωτερικό σημείωμα στο οποίο οι στρατιώτες και οι πολιτικές δυνάμεις καλούνταν να μην χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης στη βάση σε καμία περίπτωση.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι μια βάση του ΝΑΤΟ στο Γκέιλενκιρχεν στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είχε επίσης σφραγιστεί λόγω πιθανής δολιοφθοράς στην παροχή νερού.

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ωστόσο, αρνήθηκε ότι η βάση είχε κλείσει ή ότι υπήρχαν προβλήματα με το νερό, ενώ αναγνώρισε επίσης ότι είχε σημειωθεί περιστατικό ασφαλείας το προηγούμενο βράδυ.

«Χθες το απόγευμα, γύρω στις 9 μ.μ., κάποιος επιχείρησε να εισέλθει στη βάση χωρίς άδεια», είπε ο Ντόνι Ντέμμερς, εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Γκέιλενκιρχεν.

«Ο φρουρός ασφαλείας τον απέτρεψε με κανονικό τρόπο», πρόσθεσε. «Αυξήσαμε αυτόματα τα μέτρα ασφαλείας μας».

Το περιστατικό στη βάση της Κολωνίας διερευνάται επί του παρόντος από την Αστυνομία και τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας του γερμανικού στρατού, ανέφερε το Spiegel.

Περίπου 4.300 στρατιώτες και 1.200 πολιτικοί δυνάμεις λέγεται ότι εργάζονται στην τοποθεσία στην Κολωνία, όπου εδρεύουν πολλές διοικητικές αρχές και πολιτικά τμήματα του γερμανικού στρατού, καθώς και αεροσκάφη που χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας, ανέφερε το Spiegel.

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την ύποπτη δολιοφθορά, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ προειδοποίησε τον Ιούνιο για αυξανόμενη κατασκοπεία και απειλές στον κυβερνοχώρο από ξένους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.

Μια εμπρηστική επίθεση σε εργοστάσιο μετάλλων που ανήκει στον κατασκευαστή όπλων Diehl στο Βερολίνο ήταν μεταξύ των τελευταίων περιπτώσεων υποτιθέμενης δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η φωτιά τέθηκε από Ρώσους σαμποτέρ με στόχο να διακόψουν τις αποστολές κρίσιμων όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Η αεροπορική βάση Κολωνίας είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για Ουκρανούς στρατιώτες που εκπαιδεύονται στη Γερμανία.

Σχετικά άρθρα