Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές στο Σινά προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος

Οι τζιχαντιστές στο Σινά προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Μόρσι, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Η αιγυπτιακή τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς με ανάρτησή της στο Twitter τη Δευτέρα επανέλαβε την πίστη και συμμαχία της στο Ισλαμικό Κράτος.

Η οργάνωση δραστηριοποιείται στη χερσόνησο του Σινά και έχει σκοτώσει πολλούς αστυνομικούς και στρατιώτες της Αιγύπτου, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι τον Ιούλιο πέρσι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, Χανι Αμπντέλ Λατίφ σε δηλώσεις του στον Τύπο είπε ότι η ανακοίνωση “συμμαχίας” με το Ισλαμικό Κράτος από την Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς δεν κάνει κάποια διαφορά στην αντιμετώπιση των ενόπλων από την Αίγυπτο.

“Είναι οι ίδιοι τρομοκράτες με διαφορετικό όνομα”, είπε.

Η Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, που σημαίνει “Αντάρτες της Ιερουσαλήμ”, δημιουργήθηκε μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μπουμπάρακ, στην “αραβική άνοιξη” του 2011.

Η οργάνωση έχει εξαπολύσει επιθέσεις στα σύνορα, τόσο εναντίον του Ισραήλ, όσο και κατά Αιγυπτίων στρατιωτών και αστυνομικών.

Σχετικά άρθρα