Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολωνοί και Νορβηγοί εκπαιδεύουν Ουκρανούς στα Leopard 2A4 (βίντεο)

Πολωνοί και Νορβηγοί εκπαιδεύουν Ουκρανούς στα Leopard 2A4 (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Βίντεο, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νορβηγία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρωσία,

Σε μια στρατιωτική εγκατάσταση εκπαίδευσης στην Πολωνία, τα ουκρανικά πληρώματα τανκ λαμβάνουν κρίσιμες οδηγίες για τη χρήση και τη συντήρηση του κύριου άρματος μάχης Leopard 2A4.

Αυτή η εκπαίδευση, που διεξάγεται από εκπαιδευτές από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ, την Πολωνία και τη Νορβηγία, στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων του ουκρανικού στρατού στη συνεχιζόμενη άμυνά του κατά της Ρωσίας.

Το Leopard 2A4 είναι βασικό πλεονέκτημα για πολλούς στρατούς του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Νορβηγίας και της Πολωνίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος της Αποστολής Στρατιωτικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της Ουκρανίας (EUMAM UA) και έχει σχεδιαστεί για να κάνει τις ουκρανικές δυνάμεις πιο αυτάρκεις στη στρατιωτική τους εκπαίδευση.

Ο Marcin Chrabąszcz του Πολωνικού Στρατού τόνισε τη σημασία αυτής της υποστήριξης:

«Οι Ουκρανοί είναι, ας πούμε, οι Σλάβοι αδελφοί μας.

»Ένα άλλο πράγμα είναι ότι το κράτος μας συνορεύει με την Ουκρανία.

»Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, είμαστε ένα κράτος πρώτης γραμμής, και έτσι η νίκη της Ουκρανίας είναι προς το συμφέρον μας γιατί μπορεί να είμαστε επόμενοι όταν πρόκειται για πόλεμο».

Ένας εκπαιδευτής του Νορβηγικού Στρατού εξήγησε τον στόχο της εκπαίδευσης:

«Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε εδώ είναι να δώσουμε στους Ουκρανούς τη δυνατότητα να γίνουν πιο αυτάρκεις στην εκπαίδευση άλλων Ουκρανών στο κύριο άρμα μάχης».

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΝΑΤΟ για υποστήριξη της Ουκρανίας.

Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ουάσιγκτον, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν μια ελάχιστη βασική γραμμή 40 δισεκατομμυρίων ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία το επόμενο έτος.

Αυτή η σημαντική δέσμευση υπογραμμίζει τη συνεχή υποστήριξη της Συμμαχίας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ολοκληρωμένες οδηγίες τόσο για την επιχειρησιακή χρήση όσο και για τη συντήρηση των αρμάτων μάχης Leopard 2A4, διασφαλίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν τον εξοπλισμό τους ανεξάρτητα.

Το Leopard 2A4, γνωστό για την ισχύ πυρός, την προστασία και την κινητικότητά του, είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό στον σύγχρονο θωρακισμένο πόλεμο και η κυριαρχία αυτού του συστήματος θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα μάχης των ουκρανικών πληρωμάτων αρμάτων μάχης.

Αυτή η εκπαιδευτική αποστολή ενισχύει επίσης τους δεσμούς μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, ενισχύοντας τη μεγαλύτερη συνεργασία και την αμοιβαία υποστήριξη ενόψει των κοινών προκλήσεων ασφάλειας.

Εξοπλίζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις με προηγμένες δεξιότητες και γνώσεις, το ΝΑΤΟ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ετοιμότητας του στρατού της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα