Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση στο Ισραήλ στις 12–13 Αυγούστου περιμένουν οι μυστικές υπηρεσίες ως αντίποινα για τις εξολοθρεύσεις ηγετών της Χαμάς

Επίθεση στο Ισραήλ στις 12–13 Αυγούστου περιμένουν οι μυστικές υπηρεσίες ως αντίποινα για τις εξολοθρεύσεις ηγετών της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ιράν, Ισλαμιστές, Ισμαήλ Χανίγιε, Ισραήλ, Κατάρ, Λίβανος, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Στην ιερή ημέρα Tisha B’ Av που γιορτάζεται στις 12 και 13 Αυγούστου στο Ισραήλ, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες περιμένουν χτύπημα του Ιράν σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ ως αντίποινα για την εξολόθρευση των δύο ηγετών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sky News Arabia, οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης φέρεται να έχουν στην κατοχή τους αποδείξεις για τα σχέδια του Ιράν σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ.

Η επίθεση στο Ισραήλ, αναμένεται να γίνει από το έδαφος του Λιβάνου.

Στην κηδεία του Χανίγιε την Παρασκευή 2/8, στη Ντόχα του Κατάρ, οι απειλές εναντίον του Ισραήλ κορυφώθηκαν, με τον ηγέτη της Χεζμπολά Νασράλα να μιλά για την καταστροφή του σιωνιστικού κράτους.

Και ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί, υποσχέθηκε αντίποινα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση.

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χερζί Χαλεβί δήλωνε την Πέμπτη 1/8 ότι «οποιοσδήποτε επιτεθεί ή απειλήσει τους πολίτες του Ισραήλ, ή επιτεθεί στο Ισραήλ, είμαστε έτοιμοι, όσο μακριά και αν είναι, να τους βρούμε και να τους σκοτώσουμε».

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τα αντίποινα με την κυβέρνηση της χώρας να έχει προμηθεύσει με δορυφορικά τηλέφωνα τους υπουργούς της, ώστε να μπορούν να έρθουν σε επαφή σε περίπτωση καταστροφής υποδομών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας τη δολοφονίας του τζιχαντιστή ηγέτη της φιλοτουρκικής και φιλοϊρανικής Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, δήλωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν βοηθά τις προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα, ούτε και στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των ομήρων.

Σχετικά άρθρα