Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τύμπανα πολέμου: Η Τουρκία προειδοποιεί για “εμπλοκή” στην ΑΟΖ

Τύμπανα πολέμου: Η Τουρκία προειδοποιεί για “εμπλοκή” στην ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ισραήλ, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Μπουλέντ Μποστάνογλου, Τουρκία,

“Ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έδωσε τους νέους κανόνες εμπλοκής στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων και το Γενικό Επιτελείο το έστειλε στο αρχηγείο του Ναυτικού. Με βάση αυτούς τους κανόνες εμπλοκής θα ενεργήσουμε στην περιοχή (ανατολική Μεσόγειο)” τόνισε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου.

“Οι ναυτικές μας δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποστολή τους με επίγνωση της κατάστασης στην περιοχή” συμπλήρωσε ο Τούρκος ναύαρχος όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους με ποιους κανόνες εμπλοκής θα αντιμετωπίσει το ναυτικό της Τουρκίας αν έρθει αντιμέτωπο με τε ελληνικά και ισραηλινά πλοία.

Ενδεικτικό είναι πως μεταφέρει την είδηση η Χουριέτ.

“Το τουρκικό Ναυτικό έχει πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να εφαρμόσει πλήρως τους νέους κανόνες εμπλοκής στην ανατολική Μεσόγειο αναφορικά με την αυξανόμενη ένταση με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ελλάδα την Κύπρο και την Τουρκία” γράφει χαρακτηριστικά η Χουριέτ στο ρεπορτάζ της με τίτλο “Το ναυτικό πήρε την έγκριση της κυβέρνησης για να κινηθεί στο ζήτημα των υδρογονανθράκων στην Κύπρο”.

Ο Μποστάνογλου είπε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά. Παράλληλα παρακολουθούν από απόσταση 900 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η Ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου. Οι εντολές που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 9 χιλιομέτρων. Και γι αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους “κανόνες εμπλοκής” της Τουρκίας κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας και θα αξιολογείται ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος.

Ο Τούρκος ναύαρχος είπε ακόμη ότι ως πολεμικό ναυτικό παρακολουθούν στενά και με μεγάλη ευαισθησία όλες τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως είπε 158 πολεμικά πλοία και βοηθητικά πλοία, περίπου 50 αερομεταφερούμενα, ταξιαρχία πεζοναυτών, μονάδες καταδρομέων, μια δύναμη 50 χιλιάδων εξειδικευμένου στρατιωτικού δυναμικού ασκούν τα καθήκοντά τους με την πρόθεση να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους.

Όπως είπε σε συνεργασία με τους άλλους οργανισμούς του κράτους συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους με αποφασιστικότητα και με τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

Όπως καταλαβαίνεται η απάντηση της Τουρκίας στον άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που επισημοποιήθηκε χθες στο Κάιρο ήρθε από στρατιωτικά και όχι πολιτικά χείλη.

Διαβάστε ακόμη:

«Σε τετελεσμένα στην ΑΟΖ η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει»

Σχετικά άρθρα