Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έχουν «τρελαθεί» με τον Νίκιο Δένδια στην Τουρκία – Εμπρηστικές δηλώσεις και από Μπαχτσελί

Έχουν «τρελαθεί» με τον Νίκιο Δένδια στην Τουρκία – Εμπρηστικές δηλώσεις και από Μπαχτσελί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκρίζοι Λύκοι, Δέσποινα Βανδή, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νησιά Αιγαίου, Νίκος Δένδιας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Έχει πονέσει πολύ τους Τούρκους η εθνικά υπερήφανη στάση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Έτσι μετά τις λεκτικές επιθέσεις από μέρους του Ερντογάν κατά του Νίκου Δένδια, σειρά πήρε την Τρίτη, ο ακροδεξιός κυβερνητικός του εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας είναι γεμάτες ασέβεια, αλαζονεία και παραλήρημα.

»Η “ειρηνευτική επιχείρηση” της 20ης Ιουλίου (σ.σ. έτσι ονοματίζει η Άγκυρα την εισβολή στην Κύπρο) έβαλε τέλος στην προσπάθεια γενοκτονίας.

»Οι εχθροί της Τουρκίας έχουν χάσει τον ύπνο τους» είπα αρχικά ο ακροδεξιός Μπαχτσελί.

Όσον αφορά το Κυπριακό, κάνοντας το άσπρο-μαύρο, είπε ότι «είναι ένα πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται όσοι φοβούνται την επίλυσή του.

»Η ελληνική πλευρά ήταν πάντα αυτή που δεν είχε τη θέληση να βρεθεί μια λύση και πάντα σαμποτάρει κάθε τέτοια προσπάθεια».

Επιμένοντας στη ρητορική περί δύο κρατών, ο Μπαχτσελί είπε ότι «του τουρκοκυπριακό “κράτος” πρέπει να αναγνωριστεί. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική»

«Η Κύπρος δεν είναι απλά ένα νησί στο οποίο μένουν άνθρωποι.

»Είναι ένα μνημείο της ύπαρξης του τουρκικού έθνους.

»Αν δεν είχαμε την τουρκική παρέμβαση πριν από 50 χρόνια τότε θα είχαμε τις ίδιες καταστροφές με αυτές στη Γάζα» συνέχισε στο ίδιο ύφος ο πολιτικός επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων.

«Δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι έχουμε ξεχάσει τις επιθέσεις σε βάρος των παιδιών, των γυναικών και των συμπατριωτών μας.

»Οι Τούρκοι ήρθαν αντιμέτωποι με τη συμμορία της ΕΟΚΑ και έδωσαν τη ζωή τους.

»Το Οθωμανικό χαστούκι έπεσε στο πρόσωπό τους» κατέληξε ο Μπαχτσελί.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στην απόφαση της Δέσποινας Βανδή να μην τραγουδήσει σε συναυλία στην Τουρκία όπου υπήρχε η φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ.

«Η ασέβεια που επέδειξε μία Ελληνίδα τραγουδίστρια προς την τουρκική σημαία και την φωτογραφία του Ατατούρκ στο Τσεσμέ και η δημιουργία μιας de facto κατάστασης σε ορισμένα νησιά που είναι υπό την κυριαρχία μας είναι ένα άλλο παράδειγμα πρωτόγονης και επιθετικής ανηθικότητας που δοκιμάζει την υπομονή μας», είπε ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Σχετικά άρθρα