Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα σκαριά τριμερής Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας

Στα σκαριά τριμερής Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ισραήλ, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία,

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για μια νέα τριμερή συνάντηση με το Ισραήλ και την Ελλάδα, δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι «η τριμερής Σύνοδος στο Κάιρο δεν περιορίζεται στις τρεις χώρες, αλλά ανοίγει το δρόμο και σε άλλα κράτη της περιοχής να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν είτε εξ ολοκλήρου είτε σε επιμέρους τομείς».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για μια νέα τριμερή με την Ελλάδα και το Ισραήλ. Είναι σε αρχικά στάδιο και όταν υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο θα το ανακοινώσουμε».

Αυτή τη στιγμή, είπε, «εκείνο που έχουμε ενώπιον μας είναι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ιεροσόλυμα, στις 2 Δεκεμβρίου».

Όσον αφορά τον άξονα συνεργασίας με την Αίγυπτο βάση της συμφωνίας του Καΐρου που υπεγράφη από τους ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι οι αρχηγοί των τριών κρατών έχουν ορίσει τους υπουργούς Εξωτερικών ως υπεύθυνους για την υλοποίηση των όσων αναφέρονται στην Κοινή Διακήρυξη, η οποία ξεκαθαρίζει με πολύ σαφή τρόπο το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσει αυτή η συνεργασία.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο το πρώτο βήμα είναι η συνάντηση των υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου και σε αυτό το πλαίσιο, είπε, στις 23 Νοεμβρίου, ο υπουργός Ενέργειας της Αιγύπτου θα είναι στην Κύπρο για διμερείς συναντήσεις με τον Κύπριο ομόλογό του, «για να δούμε στην πράξη πώς προχωράμε πιο συγκεκριμένα με αυτά που περιγράφονται και στη διακήρυξη, αλλά και τις προθέσεις των δύο χωρών».

Σε ερώτηση αν ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα επισκεφθεί την Κύπρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου «αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Κύπρο και μάλιστα ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα».

Σχετικά άρθρα