Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κατακτήσει όλη τη βόρεια Συρία

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κατακτήσει όλη τη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το Σάββατο 13/7 τον επικείμενο τερματισμό της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων κατά των Κούρδων μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση Claw-Lock τον Απρίλιο του 2022 για να «εξασφαλίσει» τα σύνορά της με το βόρειο Ιράκ, από όπου κατηγόρησε τους Κούρδους αυτονομιστές ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά του τουρκικού εδάφους.

«Θα ολοκληρώσουμε πολύ σύντομα το κλείδωμα της περιοχής επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι κουρδικές δυνάμεις είναι πλέον «ανίκανες να δράσουν εντός των συνόρων μας».

Ο Ερντογάν είπε ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) είναι «εντελώς παγιδευμένο» τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, λέγοντας στους νεαρούς απόφοιτους στρατιωτικής ακαδημίας ότι οι τουρκικές δυνάμεις «είναι παντού».

«Θα ολοκληρώσουμε τα σημεία που λείπουν από τη ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των νότιων συνόρων μας με τη Συρία».

Αυτό σημαίνει ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται να κατακτήσει όλη τη βόρεια Συρία.

Ότι δηλαδή ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των Κούρδων.

Η κατάκτηση της βόρειας Συρίας από τους Τούρκους σημαίνει υλοποίηση του τουρκικού Όρκου του Έθνους στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάκτησης βόρειας Συρίας και βορείου Ιράκ, σύμφωνα πάντα με τον τουρκικό Όρκο του Έθνους, σειρά έχουν η Κύπρος και ελληνικά εδάφη.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις – εισβολές για την εκδίωξη των κουρδικών δυνάμεων από συνοριακές περιοχές της βόρειας Συρίας.

Σχετικά άρθρα