Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το βίντεο της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ – Νεκρός ο δράστης – Ποιος ήταν

Το βίντεο της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ – Νεκρός ο δράστης – Ποιος ήταν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόπειρα Ανθρωποκτονίας, Βίντεο, Δολοφονίες, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς,

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είναι γνωστό ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε στο αφτί από σφαίρα σε απόπειρα κατά της ζωής του στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια το Σάββατο 13/7.

Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι ένας παριστάμενος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.

Η στιγμή των πυροβολισμών

O 78χρονος Τραμπ μόλις είχε ξεκινήσει την ομιλία του όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αμέσως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έπιασε το δεξί του αυτί, ενώ αίματα γέμισαν το πρόσωπό του.

Στη συνέχεια κοίταξε το χέρι του και έπεσε στα γόνατα προτού μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας σπεύσουν γύρω του για να τον προστατεύσουν.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε όρθιος ξανά περίπου ένα λεπτό αργότερα, με το καπελάκι του με το σύνθημα «Make America Great Again» να έχει πέσει, ενώ ακούστηκε να λέει προς τους πράκτορες «περιμένετε, περιμένετε», προτού υψώσει τη γροθιά του καθώς τον οδηγούσαν σε ένα μαύρο SUV.

«Δέχθηκα μια σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω τμήμα του δεξιού αφτιού μου», έγραψε λίγο αργότερα ο Τραμπ στο Truth Social. «Αιμορραγούσα πολύ».

Αγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Στην επίσημη ενημέρωση που έκαναν εκπρόσωποι των διωκτικών Αρχών στην Πενσιλβάνια επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη, τα στοιχεία του οποίου θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η διασταύρωσή τους.

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν κενά στην ασφάλεια που αναδείχθηκαν από την επίθεση, αλλά και μαρτυρίες αυτοπτών.

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washinghton Post η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Η φωτογραφία του δεν έχει δοθεί από τις Αρχές επισήμως, ωστόσο εικόνες του δράστη –που δεν έχουν επιβεβαιωθεί– κυκλοφορούν στα social media.

Όπως αναφέρει το CNN, ο 20χρονος είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών, ωστόσο στο παρελθόν είχε κάνει μικρή συνεισφορά σε μια ομάδα που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με δημόσια αρχεία.

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ζούσε στο προάστιο του Μπέθελ ​​του Πίτσμπουργκ, δηλαδή σε απόσταση περίπου 35 μιλίων από το σημείο που έγινε η επίθεση κατά του Τραμπ.

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μπέθελ ​​Παρκ το 2022, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ.

Ο Κρουκς εγγράφηκε για να ψηφίσει ως Ρεπουμπλικανός, σύμφωνα με μια λίστα που περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων ψηφοφόρων της Πενσυλβάνια και ταίριαζε με το όνομά του, την ηλικία και την διεύθυνσή του.

Θα ήταν η πρώτη φορά που θα ψήφιζε στις φετινές προεδρικές εκλογές.

Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής δείχνουν ότι ένας δωρητής που καταγράφεται ως Thomas Crooks με την ίδια διεύθυνση έδωσε 15 δολάρια σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης ευθυγραμμισμένη με τους Δημοκρατικούς που ονομάζεται Progressive Turnout Project τον Ιανουάριο του 2021.

Όταν το CNN επικοινώνησε με τον πατέρα του, Μάθιου Κρουκς, είπε ότι προσπαθούσε να καταλάβει «τι στο διάολο συμβαίνει».

«Θα περιμένω μέχρι να μιλήσω με τις Αρχές επιβολής του νόμου» είπε προτού κάνει δηλώσεις για τον γιο του.

Σχετικά άρθρα