Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές στη Γαλλία: Μεγάλη ανατροπή – Πρώτη την Αριστερά του Μελανσόν δείχνουν τα exit poll

Εκλογές στη Γαλλία: Μεγάλη ανατροπή – Πρώτη την Αριστερά του Μελανσόν δείχνουν τα exit poll
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Exit Poll, Ακροδεξιά, Γαλλία, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Ζαν Λικ Μελανσόν, Μαρίν Λεπέν,

Μεγάλη ανατροπή του εκλογικού σκηνικού στη Γαλλία δείχνουν τα exit poll, που δίνουν την πρώτη θέση το Λαϊκό Μέτωπο και τον Μελανσόν, στη δεύτερη θέση το Μαζί του Εμανουέλ Μακρόν και στην τρίτη θέση τη Λεπέν.

Τι προβλέπει τo exit poll του Ινστιτούτου Ipsos με τον όμιλο Talan για τα δίκτυτα France Télévisions, Radio France, France 24/RFI και LCP-Assemblée nationale:

-Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Λυκ Μελανσόν αναμένεται να λάβει από 172 έως 192 έδρες

-Αναγέννηση του Εμανουέλ Μακρόν: 150 με 170 έδρες

-Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν: 132 με 152 έδρες

-Ρεπουμπλικανοί και άλλα δεξιά κόμματα: 57 με 67 έδρες

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τη συμμετοχή που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δείχνουν ότι το 59,71% του εκλογικού σώματος έχει ψηφίσει στις εκλογικές περιφέρειες όπου διεξάγεται δεύτερος γύρος, ενώ η συμμετοχή υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο 67%.

Στον πρώτο γύρο εξελέγησαν 76 βουλευτές (στους 577 συνολικά), οι οποίοι στη μονοεδρική εκλογική τους περιφέρεια έλαβαν πάνω από το 51% των ψήφων, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες προκρίθηκαν για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο οι δύο πρώτοι της κάθε εκλογικής περιφέρειας καθώς και οι υποψήφιοι που έλαβαν πάνω από το 12,5% των ψήφων.

Από τους εκλεγμένους βουλευτές 39 ήταν υποψήφιοι με τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, 32 με το νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς, 2 με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν και 5 θεωρούνται ανεξάρτητοι δεξιοί. Επίσης σε μία περιφέρεια ο δεύτερος υποψήφιος αποσύρθηκε και έτσι η εκλογή του πρώτου θεωρείται δεδομένη.

Σχετικά άρθρα