Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 233 τζιχαντιστές του ISIS το πρώτο εξάμηνο του 2024

Συρία: Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 233 τζιχαντιστές του ISIS το πρώτο εξάμηνο του 2024
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Πέμπτη 4/2 τη σύλληψη 233 μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε διάφορες περιοχές στη βορειοανατολική Συρία το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Το γραφείο Τύπου των SDF αποκάλυψε τον συνολικό απολογισμό των επιχειρήσεων των δυνάμεων των SDF το πρώτο εξάμηνο του 2024 στη βορειοανατολική Συρία, λέγοντας ότι πραγματοποίησαν 28 επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό για την ήττα του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι SDF πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις τους απέτρεψαν έξι «τρομοκρατικές απόπειρες» και πραγματοποίησαν τρεις επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο στρατόπεδο Χολ, στην περιοχή Χαμράτ στη Ράκα και στα περίχωρα της Χασάκα στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Οι επιχειρήσεις οδήγησαν στη σύλληψη «233 τρομοκρατών, υπόπτων και συνεργατών» και στο σκοτωμό άλλων 10, σημείωσαν οι SDF.

Επίσης, έξι μέλη του ISIS σκοτώθηκαν σε αποτυχημένες επιχειρήσεις που ξεκίνησε η οργάνωση, σύμφωνα με το Κέντρο ΜΜΕ των SDF.

Σχετικά άρθρα