Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε αμηχανία ο τουρκικός Τύπος από τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Σε αμηχανία ο τουρκικός Τύπος από τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Αντώνης Σαμαράς, Εφημερίδα Hurriyet, Κάιρο, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,

Η απελπισία και αμηχανία που έχει πιάσει τους Τούρκους, από τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, αποτυπώνεται στα πρώτα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Η εφημερίδα Χουριέτ, στην αγγλόγλωσση διαδικτυακή της έκδοση, ανάρτησε θέμα με τίτλο: “Με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο στο πλευρό του, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κατηγορεί την Τουρκία” (With Egyptian President on his side, Greek Cypriot leader accuses Turkey).

Βεβαίως, να σημειωθεί εδώ, δεν υπάρχει Ελληνοκύπριος ηγέτης, υπάρχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, χριστιανών και μουσουλμάνων.

Στο δημοσίευμα της Χουριέτ, το οποίο έχει ως πηγή το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (το βρόμικο παιχνίδι του Ολάντ στη Μέση Ανατολή το έχουμε ήδη επισημάνει), αναφέρεται ότι ο “Ελληνοκύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στις 8 Νοεμβρίου κατηγόρησε την Τουρκία για προβοκατόρικες ενέργειες, οι οποίες είπε ότι εμποδίζουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στο νησί και διακινδυνεύουν την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο”.

Βεβαίως οι Τούρκοι εστιάζουν ότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν παρουσία του Αιγυπτίου προέδρου, διότι όπως είναι γνωστό η Αίγυπτος τελεί σε σχεδόν “εμπόλεμη” κατάσταση με την Τουρκία. Η Αίγυπτος έχει κατηγορήσει στα Ηνωμένα Έθνη την Τουρκία ότι υποθάλπει και υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία, ότι βρίσκεται πίσω από το Ισλαμικό Κράτος και ότι οι τζιχαντιστές τρομοκράτες που δρουν στη χερσόνησο του Σινά υποκινούνται από την Άγκυρα και εξοπλίζονται από την φιλοτουρκική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Ενδιαφέρον έχει πώς υποβαθμίζεται η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, που συνιστά και άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ, με την ακόλουθη φράση:

Anastasiades, Samaras and Sisi were at a summit in Cairo on Nov. 8 to discuss regional security and economic cooperation.

Αναστασιάδης, Σαμαράς και Σίσι είχαν συνάντηση Κορυφής στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου για να συζητήσουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας και οικονομίας στην περιοχή, γράφει.

Ο απόλυτος πανικός…

hurriet

Σχετικά άρθρα