Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πυρπόλησε πετρελαιοπηγή στη Συρία επειδή ο επενδυτής αρνήθηκε να του πληρώσει φόρο

Το Ισλαμικό Κράτος πυρπόλησε πετρελαιοπηγή στη Συρία επειδή ο επενδυτής αρνήθηκε να του πληρώσει φόρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ενέργεια, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πετρέλαιο, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δύο μουτζαχεντίν (τζιχαντιστές) του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) πυρπόλησαν τη Δευτέρα 24/6 μια πετρελαιοπηγή στην περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, επειδή ο επενδυτής του πετρελαίου αρνήθηκε να πληρώσει Ζακάτ, δηλαδή έναν μουσουλμανικό φιλανθρωπικό φόρο, στην οργάνωση.

Τοπική πηγή από την πόλη Ντιμπάν, ανατολικά της πόλης Ντέιρ αλ Ζουρ, είπε ότι δύο τζιχαντιστές που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έβαλαν φωτιά στην πετρελαιοπηγή αλ Σιτζάν στην ανατολική ύπαιθρο της περιφέρειας της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Αυτό έγινε αφού ο επενδυτής του πηγαδιού αρνήθηκε να πληρώσει Ζακάτ (υποχρεωτική πληρωμή στο Ισλάμ) στην οργάνωση, πρόσθεσε η πηγή.

Αν και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε από την περιοχή, υπάρχουν πυρήνες που λειτουργούν στη συριακή έρημο πραγματοποιώντας επιθέσεις και επιβάλλοντας Ζακάτ στους κατοίκους.

Η πηγή ανέφερε ότι ο επενδυτής είχε δεχτεί απειλές μέσω WhatsApp να αναγκαστεί να πληρώσει τον φόρο Ζακάτ, αλλά αρνήθηκε.

Σχετικά άρθρα