Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 13 εκατ. Σύροι πρόσφυγες

Περισσότεροι από 13 εκατ. Σύροι πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία,

Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε την Πέμπτη 20/6 ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια Σύροι έχουν εκτοπιστεί βίαια σε 137 χώρες.

«Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια Σύροι εκτοπίστηκαν βίαια», δήλωσε η Najat Rochdi, Αναπληρώτρια Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Συρία, στο «X» (πρώην Twitter).

«Μόνο το 2023, 174.000 άλλοι εκτοπίστηκαν εντός της Συρίας, ανεβάζοντας συνολικά σε 7,2 εκατομμύρια τους εσωτερικά εκτοπισμένους και σε 6,5 εκατομμύρια τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο», πρόσθεσε η Ρότσντι.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε ότι «οι Σύροι παραμένουν βίαια εκτοπισμένοι σε 137 χώρες».

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η Συρία αποτελεί τη μεγαλύτερη κρίση εκτοπισμού στον κόσμο με πάνω από 12 εκατομμύρια Σύρους εκτοπισμένους.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, που γιορτάζεται στις 20 Ιουνίου κάθε έτους, η Rochdi επεσήμανε ότι τα δεινά των βίαια εκτοπισμένων πρέπει να «ωθήσουν τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει επειγόντως τις βαθύτερες αιτίες του αναγκαστικού εκτοπισμού».

Στις 30 Μαΐου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) δήλωσε ότι περισσότεροι από 19 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων έξι εκατομμυρίων Σύρων, σε γειτονικές χώρες χρειάζονται κάποια μορφή ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής υποστήριξης.

Εκατομμύρια Σύροι εξακολουθούν να πλήττονται από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, τις ελλείψεις νερού και τροφίμων, ζητήματα προστασίας και έλλειψη πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες, πρόσθεσε ο ΔΟΜ.

Σχετικά άρθρα