Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όρμπαν: «Άλλαξε η μυρωδιά της Γερμανίας από τους μετανάστες»

Όρμπαν: «Άλλαξε η μυρωδιά της Γερμανίας από τους μετανάστες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Όρμπαν, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ουγγαρία, Πρόσφυγες,

Ρατσιστικό παραλήρημα έπιασε τον εθνικιστή Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος για ακόμα μία φορά εξέφρασε τις αντιμεταναστευτικές του απόψεις.

Ειδικότερα, Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, επέκρινε την Παρασκευή 21/6 τις αλλαγές που έχει προκαλέσει, κατά τη γνώμη του, η μαζική μετανάστευση στη Γερμανία «η οποία δεν μοιάζει πια» με αυτό που ήταν παλιότερα.

«Η μυρωδιά δεν είναι ίδια»

«Αν τη συγκρίνω με τη χώρα όπως ήταν πριν δέκα χρόνια, το ύφος δεν είναι το ίδιο, η μυρωδιά δεν είναι ίδια», δήλωσε μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο.

Συνάντηση με Όλαφ Σολτς

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός, γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του απόψεις, πρόκειται να συναντηθεί το απόγευμα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Την Τετάρτη το βράδυ οι δύο ηγέτες παρακολούθησαν στη Στουτγάρδη τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας και της Γερμανίας στο πλαίσιο του Euro 2024.

Λίγο νωρίτερα ο Ορμπάν είχε συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, τον Φρανκ Νόπερ, και τον Βίνφριντ Κρέτσμαν πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βάδης- Βυρτεμβέργης.

Ο Ορμπάν κατήγγειλε την Παρασκευή 21/6 ότι η χώρα έχει αλλάξει εντελώς, με «εκατοντάδες χιλιάδες» μετανάστες οι οποίοι επωφελήθηκαν, όπως δήλωσε, από την πρόσφατη χαλάρωση των όρων για την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας.

Η Γερμανία, που στο παρελθόν ήταν γνωστή «για τον εργατικό λαό της» και «την τάξη της», είναι πλέον «ένας χρωματιστός και πολυπολιτισμικός κόσμος», γεγονός που έχει «διάφορες επιπτώσεις» στην κοινωνία, σχολίασε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του που έκλεισε την πόρτα στους μετανάστες το 2015 και για το γεγονός ότι η Ουγγαρία παραμένει «ένα νησάκι ειρήνης», αντίθετα με τη Γερμανία η οποία είχε υποδεχθεί τότε σχεδόν ένα εκατομμύριο μετανάστες [σ.σ. άρα δεν έμειναν στην Ελλάδα όλοι αυτή όπως υποστήριζε η προπαγάνδα της ΝΔ].

Υπό την προτροπή του Ορμπάν, που βρίσκεται στην πρωθυπουργία από το 2010, οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης έστησαν φράκτες στα σύνορά τους και έθεσαν περιορισμούς στον αριθμό των αιτήσεων για παροχή ασύλου που μπορούν να υποβληθούν στις πρεσβείες τους στο εξωτερικό.

Παράλληλα αρνούνται να συμμετάσχουν στον μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ.

Για την πολιτική αυτή η Ουγγαρία έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από το Δικαστήριο της ΕΕ, πιο πρόσφατα στα μέσα Ιουνίου όταν της επιβλήθηκε πρόστιμο ρεκόρ 200 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο μπροστά στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, λόγω της δημογραφικής πτώσης, η Ουγγαρία έχει αναγκαστεί να επιστρατεύσει εργάτες από το εξωτερικό.

Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών ο αριθμός των ξένων εργατών – που προέρχονται κυρίως από την Ασία– διπλασιάστηκε περνώντας από τις 35.000 στις αρχές του 2019 στις 78.000 τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν έχει καμία σχέση με τη μετανάστευση, δεν μένουν μακροπρόθεσμα στη χώρα», είχε τονίσει πέρυσι ο Γκεργκέλι Γκούλιας προσωπάρχης του Ορμπάν.

Σχετικά άρθρα