Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι «οι Ρώσοι σκοτώνουν τους αιχμαλώτους»

Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι «οι Ρώσοι σκοτώνουν τους αιχμαλώτους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, που κατήγγειλε ένα νέο έγκλημα πολέμου από τον στρατό της Μόσχας, οι ρωσικές δυνάμεις αποκεφάλισαν έναν Ουκρανό στρατιώτη στην περιοχή του Ντονέτσκ, κοντά στο ανατολικό μέτωπο.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι επικεφαλής των μονάδων των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων στη ζώνη Βολνονάφκα της περιοχής του Ντονέτσκ έδωσαν εντολή να μην υπάρξουν αιχμάλωτοι μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών», ανέφερε το γραφείο του Ουκρανού γενικού εισαγγελέα σε μια ανακοίνωση στο Telegram, όπου αναρτήθηκε και μια φωτογραφία που δείχνει ένα ελαφρύ θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα, στο καπό του οποίου εμφανίζεται φλουταρισμένο το σημείο όπου φέρεται να βρίσκεται ένα κομμένο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «οι ενέργειες αυτές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των άρθρων της Σύμβασης της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου».

Ο γενικός εισαγγελέας προσθέτει πως ξεκίνησε έρευνα για «παραβίαση των νόμων και εθίμων του πολέμου» καθώς και για «φόνο εκ προμελέτης».

Η Μόσχα δεν έχει αντιδράσει ακόμη σε αυτούς τους ισχυρισμούς, και το AFP δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις δηλώσεις των Ουκρανών εισαγγελέων.

Σχετικά άρθρα