Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία αν το Κίεβο αποσυρθεί από τις τέσσερις περιοχές που «προσαρτήθηκαν» στη Ρωσία και «ξεχάσει» το ΝΑΤΟ

Πούτιν: Άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία αν το Κίεβο αποσυρθεί από τις τέσσερις περιοχές που «προσαρτήθηκαν» στη Ρωσία και «ξεχάσει» το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να διατάξει «αμέσως» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις εάν το Κίεβο αρχίσει να αποσύρει στρατεύματα από τις τέσσερις περιοχές που προσαρτήθηκαν από τη Μόσχα το 2022 και απαρνηθεί τα σχέδια να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Οι όροι που διατύπωσε είναι γνωστοί, ωστόσο ο Πούτιν επέμεινε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση» τη στιγμή που διεξάγεται η διεθνής σύνοδος στην Ελβετία χωρίς να έχει προσκληθεί η Μόσχα ενώ η στάση των G7 επικρίθηκε ήδη από το Κρεμλίνο ως εγκληματική.

H Ομάδα των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη που συναντώνται στην Ιταλία κατέληξαν σε «πολιτική συμφωνία» σχετικά με τη χρήση των τόκων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ώστε να αποδεσμευθούν 50 δισ. δολάρια για την Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Θα το κάνουμε αμέσως», είπε ο Πούτιν σε ομιλία του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα, συμπληρώνοντας ότι η πρότασή του στοχεύει σε μια «τελική επίλυση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία και όχι σε «πάγωμα».

«Προτρέπουμε να γυρίσουμε αυτή την τραγική σελίδα της ιστορίας και να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε, βήμα προς βήμα, την αποκατάσταση της ενότητας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και στην Ευρώπη γενικότερα», είπε, ενώ επανέλαβε την πάγια απαίτηση το Κίεβο να αναγνωρίσει τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας και να εγκαταλείψει την προσπάθειά για ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλά και σε πυρηνικό πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα