Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ως τώρα επίθεση κατά του βόρειου Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ως τώρα επίθεση κατά του βόρειου Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Λίβανος, Χεζμπολάχ,

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών ήχησαν σε πόλεις στο βόρειο Ισραήλ, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι περίπου 40 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Η φιλο-ιρανική Χεζμπολά έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ως τώρα επίθεση με πυραύλους και drone υποστηρίζοντας ότι επλήγησαν εννέα στρατιωτικοί στόχοι του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ θα απαντήσει με δύναμη σε όλες τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντέιβιντ Μένσερ, προσθέτοντας ότι «είτε μέσω διπλωματικών προσπαθειών είτε με άλλο τρόπο, το Ισραήλ θα αποκαταστήσει την ασφάλεια στα βόρεια σύνορά του».

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Kan μετέδωσε πλάνα από αναχαιτίσεις ρουκετών πάνω από ισραηλινές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Σαφέντ, περίπου 12 χλμ. από τα σύνορα.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν, σιιτική λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ άνοιξε ένα δεύτερο μέτωπο κατά του Ισραήλ λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τότε, σημειώνονται πολυάριθμες επιθέσεις και από τις δύο πλευρές στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Η βία κλιμακώθηκε αυτή την εβδομάδα με τη Χεζμπολάχ να εκτοξεύει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ρουκετών σε αντίποινα για ένα ισραηλινό πλήγμα που προκάλεσε τον θάνατο ενός από τους ανώτερους διοικητές της σιιτικής οργάνωσης.

Η Ουάσιγκτον εξέφρασε την ανησυχία της ότι οι μάχες κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου ενδέχεται να οδηγήσουν σε γενικευμένο πόλεμο και ζήτησε νέα μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα