Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

New York Times: Η Αμερική θα στείλει στην Ουκρανία δεύτερη συστοιχία Patriot

New York Times: Η Αμερική θα στείλει στην Ουκρανία δεύτερη συστοιχία Patriot
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Εφημερίδα New York Times, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Πύραυλοι Patriot, Ρωσία,

Η Αμερική ετοιμάζεται να στείλει επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία με ακόμη μία συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, όπως αναφέρουν οι New York Times συμπληρώνοντας μάλιστα πως ο πρόεδρος της ΗΠΑ θα το ανακοίνωσε σύντομα.

Ο κ. Μπάιντεν πήρε αυτή την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από σειρά συναντήσεων, εξήγησε η εφημερίδα.

Ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, απέφυγε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα ερωτηθείς γι’ αυτό.

Κατά τις πληροφορίες των Τάιμς, η συγκεκριμένη συστοιχία βρίσκεται το τρέχον διάστημα στην Πολωνία, όπου είναι ανεπτυγμένη αμερικανική στρατιωτική δύναμη, και θα μπορούσε να βρίσκεται στο ουκρανικό έδαφος εντός ημερών.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το δεύτερο σύστημα του είδους που θα διατεθεί από τις ΗΠΑ στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το πράσινο φως για την αποστολή του πρώτου είχε δοθεί από τον κ. Μπάιντεν πριν από 18 μήνες, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για πρώτη φορά μετά την εισβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Το σύστημα Patriot χαρακτηρίζεται από τα πιο προηγμένα του είδους παγκοσμίως· μπορεί να αντιμετωπίσει αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, πλήττοντας στόχους σε απόσταση ως και 100 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο ως και 30 χιλιομέτρων.

Η Γερμανία έχει διαθέσει στην Ουκρανία δυο τέτοια συστήματα κι υποσχέθηκε να στείλει τρίτο.

Η Ουάσιγκτον πιέζει συμμάχους της να στείλουν επίσης συστοιχίες, ο αριθμός των οποίων σε διεθνές επίπεδο είναι συγκριτικά μικρός, όπως και αυτός των πυραύλων που χρησιμοποιούνται.

Σχετικά άρθρα