Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μέγας Διδάσκαλος Γαλλίας ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς και καλεί σε υπεράσπιση της δημοκρατίας

Ο Μέγας Διδάσκαλος Γαλλίας ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς και καλεί σε υπεράσπιση της δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γαλλία, Ελευθεροτεκτονισμός, Μαρίν Λεπέν, Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας,

Η δυναμική κυριαρχία της γαλλικής ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, που είχε ως αποτέλεσμα την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας, της κυρίως ελευθεροτεκτονικής δύναμης, που θεωρείται μήτρα του σοσιαλισμού και που διακρίθηκε για τους αγώνες των μελών της στη Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση (1789) αλλά και στην Κομμούνα του Παρισιού (1871).

Σε μήνυμά του, που αναρτήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γκιγιόμ Τρισάρ (Guillaume Trichard), πολύ ανήσυχος αναφέρει:

«Απόψε [9/6], η Γαλλία μπήκε σε μια πολύ ανησυχητική φάση της ιστορίας της, με την επικείμενη επιστροφή της ακροδεξιάς στην εξουσία.

»Περισσότερο από ποτέ, κινδυνεύουν οι ανθρωπιστικές αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφότητας, των αρχών που πάντα υπηρέτησαν και υπερασπίζονταν οι Ελευθεροτέκτονες.

»Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας [Grand Orient de France] τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που κρίνει χρήσιμες […] για την υπεράσπιση της καθολικής και αδελφικής Δημοκρατίας που αγαπάμε.

»Γκιγιόμ Τρισάρ

»Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας».

Σχετικά άρθρα