Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία συνεχίζει τον εποικισμό της Εφρίν/Αφρίν στα κατεχόμενα της Β/Δ Συρίας

Η Τουρκία συνεχίζει τον εποικισμό της Εφρίν/Αφρίν στα κατεχόμενα της Β/Δ Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τουρκικός Οργανισμός Ανθρωπιστικής Αρωγής και Ανάπτυξης (HHRD) συνεχίζει την κατασκευή ενός οικισμού εποίκων, του οποίου την οικοδόμηση ξεκίνησε από τις αρχές του 2024, στο χωριό Αλ Χαλιντίγια στη νότια ύπαιθρο τητς τουρκοκρατούμενης Εφρίν/Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Κατασκευαστική πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι αυτός ο νέος οικισμός αποτελείται από 200 σπίτια, το καθένα με εμβαδόν 50 τετραγωνικών μέτρων.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2024.

Η περιοχή της Εφρίν/Αφρίν βρίσκεται υπό την κατοχή των τουρκικών δυνάμεων και των φιλοτουρκικών ισλαμιστικών φατριών της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης, ενός συνασπισμού κατσαπλιάδων γνωστός και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), από τον Μάρτιο του 2018 μετά την τουρκική εισβολή στην περιοχή, τη λεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελιάς», για την απώθηση των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), με το πρόσχημα της προστασίας της «εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας».

Έκτοτε, ισλαμιστικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν κατασκευάσει πολλούς οικισμούς εποίκων για να στεγάσουν χιλιάδες οικογένειες τζιχαντιστών του SNA που ήρθαν από άλλες περιοχές της Συρίας.

Οι ντόπιοι κάτοικοι της Εφρίν/Αφρίν, κυρίως Κούρδοι, έχουν εκτοπιστεί βίαια σε εγκαταλειμμένα χωριά και στρατόπεδα εκτοπισμένων στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, στη βορειοδυτική Συρία.

Μέλος του τοπικού συμβουλίου στο Αφρίν, το οποίο διοικεί η Τουρκία, είπε ότι οι οικογένειες που συνδέονται με τον φιλοτουρκικό – ισλαμιστικό SNA που υποστηρίζεται από την Τουρκία, πρόκειται να στεγαστούν στον νέο οικισμό.

Στις 20 Μαΐου, μια ισλαμιστική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία έχτισε έναν οικισμό στο χωριό Χιλούμπι στην πόλη Σαράν, νοτιοανατολικά της Εφρίν/Αφρίν.

Σχετικά άρθρα