Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Νετανιάχου ο Μπένι Γκαντζ

Ισραήλ: Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Νετανιάχου ο Μπένι Γκαντζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,

O ισραηλινός υπουργός και μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Νετανιάχου, το βράδυ της Κυριακής (9/6).

«Η αποχώρηση από την κυβέρνηση ήταν μια σύνθετη και επώδυνη απόφαση», δήλωσε ο Γκαντζ σε τηλεοπτικήτου δήλωση.

Πρόκειται για «πλήγμα» στον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα πανηγύριζε τη διάσωση 4 ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει το CNN.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκαντζ επρόκειτο να πραγματοποιήσει το Σάββατο (8/6) συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα ανακοίνωνε την παραίτησή του, αλλά αναβλήθηκε λόγω της απελευθέρωσης των τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων σε ειδική επιχείρηση στο κέντρο της Γάζας.

Λίγες ώρες αφότου ο Γκαντζ ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου, ο Νετανιάχου κάλεσε τον Γκαντζ να μην παραιτηθεί από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης:

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι μπροστά στα μεγάλα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας».

Στη συνέχεια, ο Γκαντζ απάντησε στον πρωθυπουργό, λέγοντας:

«Εκτός από τη δικαιολογημένη χαρά για το επίτευγμα, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όλες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ παραμένουν ως έχουν.

»Ως εκ τούτου, λέω στον πρωθυπουργό και σε ολόκληρη την ηγεσία – ακόμη και σήμερα, ότι πρέπει να εξετάσουμε με υπευθυνότητα το πώς είναι σωστό και πώς μπορούμε να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα».

Το deadline που είχε θέσει ο Γκαντζ στον Νετανιάχου για το σχέδιό του για τη Γάζα έληξε χθες, Σάββατο (08/06).

«Προσωπικές και πολιτικές εκτιμήσεις έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο πιο ιερό πράγμα από όλα, την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε τότε.

Τα περισσότερα μέλη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του οποίου ο Γκαντζ είναι πρόεδρος, υποστηρίζουν την επιστροφή του στην αντιπολίτευση. Παράλληλα, ο Γκαντζ απέρριψε τις εκκλήσεις ορισμένων μελών του κόμματός του να καθυστερήσει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα