Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρακινοί φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί έδωσαν διορία 40 ημέρες για να φύγουν οι Αμερικανοί από το Ιράκ – Μετά ξεκινάνε νέες επιθέσεις

Οι Ιρακινοί φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί έδωσαν διορία 40 ημέρες για να φύγουν οι Αμερικανοί από το Ιράκ – Μετά ξεκινάνε νέες επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Μοχάμεντ Σία αλ-Σουντάνι,

Οι ιρακινές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έδωσαν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ προθεσμία έως 40 ημέρες για να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα, προειδοποιώντας ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στους Αμερικανούς εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ σταμάτησε τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία μετά από επίθεση με ντρόουν σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην Ιορδανία που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες.

Οι πολιτοφυλακές είχαν στοχοποιήσει στο παρελθόν πολλές φορές αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ.

Σύμφωνα με πηγή εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ, οι ένοπλες ομάδες έδωσαν στον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι μέχρι τα μέσα Ιουλίου για να αντιμετωπίσει το θέμα της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων.

«Οι πολιτοφυλακές απείλησαν να ορίσουν ένα δεδηλωμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση αυτού του ζητήματος, διαφορετικά θα επαναλάβουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ενάντια στους στόχους και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράκ και την περιοχή», δήλωσε η πηγή.

Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ και 900 στη Συρία ως μέρος του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ουάσιγκτον και η Βαγδάτη έχουν συμμετάσχει σε συνομιλίες για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, τα οποία βρίσκονται εκεί ως μέρος του Διεθνούς Συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ωστόσο, ομάδες φιλοϊρανών πολιτοφυλακών πιέζουν την ιρακινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση να τερματίσει την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

Κατηγορούν την Ουάσιγκτον ότι υποστηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμό του στη Γάζα.

Σχετικά άρθρα