Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν κάνει «μπίζνες» με τον Ζελένσκι: Θα πουλήσει Mirage 2000 στην Ουκρανία

Ο Μακρόν κάνει «μπίζνες» με τον Ζελένσκι: Θα πουλήσει Mirage 2000 στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Τζο Μπάιντεν,

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του σε γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς την Πέμπτη, είπε πως η Γαλλία σχεδίασε να πουλήσει πολεμικά αεροσκάφη Mirage 2000 στην Ουκρανία.

Το Mirage 2000 είναι ένα γαλλικό πολλαπλών ρόλων, μονοκινητήρων, μαχητικό τζετ τέταρτης γενιάς.

«Αύριο (Παρασκευή) θα ξεκινήσουμε μια νέα συνεργασία και θα ανακοινώσουμε την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 στην Ουκρανία που κατασκευάζονται από τον Γάλλο κατασκευαστή Dassault και θα εκπαιδεύσουμε τους Ουκρανούς πιλότους τους στη Γαλλία», δήλωσε ο Μακρόν στη συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τελετής του εορτασμού της 80ης επετείου από την απόβαση της Νορμανδίας, δήλωσε πως η Γαλλία και οι σύμμαχοι της είναι στο πλευρό της Ουκρανίας.

«Είμαστε εδώ και δεν θα αποδυναμωθούμε», είπε ο Μακρόν στην ομιλία του, παρόντος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι και της συζύγου του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν νωρίτερα σε μια άλλη τελετή για την απόβαση της Νορμανδίας είπε ότι η Ουκρανία, που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, δέχθηκε εισβολή από έναν «τύραννο που έχει πρόθεση να κυριαρχήσει» και ότι η δημοκρατία κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχετικά άρθρα