Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «καταστροφικά επίπεδα» επισιτιστικής ανασφάλειας σε Γάζα, Αϊτή, Μάλι, Σουδάν, Νότιο Σουδάν

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «καταστροφικά επίπεδα» επισιτιστικής ανασφάλειας σε Γάζα, Αϊτή, Μάλι, Σουδάν, Νότιο Σουδάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αϊτή, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Επισιτιστική Ασφάλεια, Λωρίδα της Γάζας, Μάλι, Νότιο Σουδάν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σουδάν,

Οι κάτοικοι της Γάζας, της Αϊτής, του Μαλί, του Νότιου Σουδάν και του Σουδάν θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με «καταστροφικά επίπεδα» επισιτιστικής ανασφάλειας μέχρι τον Οκτώβριο χωρίς τις ενέργειες των ανθρωπιστικών οργανώσεων και τις διεθνείς προσπάθειες να επιτραπεί η πρόσβαση σε πληγείσες περιοχές, όπως προειδοποίησαν υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Μάλιστα ο ΟΗΕ προειδοποεί εδώ και καιρό ότη η Γάζα απειλείται με λιμό εδώ και αρκετό διάστημα εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Υπάρχει ο κίνδυνος η επισιτιστική ανασφάλεια να μεταδοθεί σε Λίβανο και Συρία.

Στο Νότιο Σουδάν, «η χαμηλή τοπική παραγωγή τροφής που σχετίζεται με την υποτίμηση του νομίσματος οδηγεί σε άλμα τις τιμές των βασικών τροφίμων, που επιδεινώνεται από τον κίνδυνο πλημμυρών και τα συνεχή κύματα συγκρούσεων μεταξύ εθνοτήτων», σύμφωνα με την έκθεση που αξιολογεί την κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Στο Μάλι έγγραφο του ΟΗΕ αναφέρει ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη εξαιτίας της «κλιμάκωσης των συγκρούσεων» και «επιτείνεται από την αποχώρηση» της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών.

Στο Σουδάν, εν μέσω αγροτικής παραγωγής που έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τη βία και τις λεηλασίες και εισαγωγών που παρεμποδίζονται από υλικές και οικονομικές δυσκολίες, οι τιμές των τροφίμων καταγράφουν άλμα, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο FAO και το WFP πρόσθεσαν στη λίστα και την Αϊτή αφού η αυξανόμενη βία ένοπλων ομάδων «διαταράσσει την τροφοδοσία, αυξάνει τους εσωτερικούς εκτοπισμούς και επηρεάζει την πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις».

Συνολικά σε όλο τον κόσμο η επισιτιστική κρίση αναμένεται να επεκταθεί σε 18 ακόμη σημεία σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του ΟΗΕ, με «πολύ υψηλό» επίπεδο ανησυχίας για το Τσαντ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Μιανμάρ, τη Συρία και την Υεμένη.

Σχετικά άρθρα