Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν σε ισπανική εταιρεία που αναβαθμίζει άρματα μάχης για την Ουκρανία

Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν σε ισπανική εταιρεία που αναβαθμίζει άρματα μάχης για την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Διαδίκτυο, Ισπανία, Ουκρανία, Πολεμική Βιομηχανία, Ρωσία, Υβριδικός Πόλεμος, Χάκερς,

Μια μονάδα της εταιρείας General Dynamics, η Santa Barbara Systems που εδρεύει στην Ισπανία και αναβαθμίζει άρματα μάχης Leopard για αποστολή στην Ουκρανία, δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα της, σύμφωνα με μια φιλορωσική ομάδα χάκερς.

Εκπρόσωπος της General Dynamics στη Γερμανία δήλωσε ότι η Santa Barbara Systems συνεχίζει να αναλύει τους λόγους που έπεσε η ιστοσελίδα και πρόσθεσε ότι δεν έχουν επηρεαστεί οι λειτουργίες της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η ομάδα χάκερς NoName ανέλαβε ευθύνη για την επίθεση DDoS (Σ.τ.Σ: Μια επίθεση DDoS στοχεύει τοποθεσίες web και διακομιστές, διακόπτοντας τις υπηρεσίες δικτύου σε μια προσπάθεια εξάντλησης των πόρων μιας εφαρμογής) με μήνυμά της στην πλατφόρμα Telegram.

«Στείλαμε τους πυραύλους μας DDoS στις ιστοσελίδες σας στη ρωσοφοβική Ισπανία», έγραψε χθες η ομάδα αυτή στο Telegram που εξαπολύει συχνά τέτοιες επιθέσεις με στόχο χώρες οι οποίες στηρίζουν την Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από μια εντεινόμενη εκστρατεία υβριδικών επιθέσεων με στόχο εταιρείες και υποδομές χωρών μελών του, μια κατηγορία την οποία η Ρωσία απέρριψε ως «παραπληροφόρηση».

Η Santa Barbara συναρμολογεί βαρέα οχήματα, όπως τα άρματα μάχης Leopard, και εξαρτήματα πυροβολικού για τον ισπανικό στρατό και συμμετέχει στην αναβάθμιση παλαιών ισπανικών Leopard για να τα παραδώσει στον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει την Ουκρανία φέτος με ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε στρατιωτική υποστήριξη, που σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης reportscyber περιλαμβάνει 19 Leopard τύπου 2A4.

Σχετικά άρθρα