Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λετονός Υπουργός: “Ανακοινώνω με υπερηφάνεια ότι είμαι gay”

Λετονός Υπουργός: “Ανακοινώνω με υπερηφάνεια ότι είμαι gay”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, Λετονία, Ομοφυλόφιλοι,

Ήταν σίγουρα μεγάλη και δύσκολη η απόφαση για τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς (Edgars Rinkēvičs), να ομολογήσει δημοσίως μέσω twitter ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ωστόσο και παρά τη συντηρητική κοινωνία της χώρας του, τουίταρε το ακόλουθο μήνυμα: «Ανακοινώνω με υπερηφάνεια ότι είμαι γκέι… Καλή τύχη σε όλους σας».

gay

Ο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, που είναι ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που ανακοινώνει επισήμως την ομοφυλοφιλία του στη Λετονία, όπου το θέμα εξακολουθεί να είναι ταμπού, δήλωσε ότι επιθυμεί να πολεμήσει ώστε να αναγνωριστούν νομικά οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

«Η χώρα μας πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για κάθε είδους σχέσεις, θα πολεμήσω για να το αποκτήσουμε. Γνωρίζω ότι αυτό θα προκαλέσει αμέσως μεγάλη υστερία, όμως #proudtobegay»

Ο 41χρονος υπουργός Εξωτερικών ήταν στόχος φημών σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κυρίως στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στη χώρα του εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην κίνηση του υπουργού. «Σεβασμός» και «γενναίος» ήταν οι λέξεις που αναφέρονται περισσότερες φορές στις απαντήσεις που δόθηκαν στην ανακοίνωσή του στο Twitter.

Σχετικά άρθρα