Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος διαμήνυσε στους Αμερικανούς: «Αγαπάμε τον θάνατο περισσότερο από ό,τι εσείς αγαπάτε τις άχρηστες ζωές σας»

Το Ισλαμικό Κράτος διαμήνυσε στους Αμερικανούς: «Αγαπάμε τον θάνατο περισσότερο από ό,τι εσείς αγαπάτε τις άχρηστες ζωές σας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, ISIL, ISIS, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κρίκετ, Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διαμήνυσε σε πρόσφατο μήνυμα του προς τους Αμερικανούς πολίτες ότι, «αγαπάμε τον θάνατο περισσότερο από ό,τι εσείς αγαπάτε τις άχρηστες ζωές σας».

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είπε ακόμα στους Αμερικανούς ότι θέλει να «πιεί το αίμα τους» και υπόσχεται επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Διακινούμενη στα κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, το απειλητικό μήνυμα ακολουθεί τις προειδοποιήσεις για επιθέσεις στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων του Παγκοσμίου Κυπέλλου T20 και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Με τίτλο «Μια ανοιχτή επιστολή προς τους Αμερικανούς», το μήνυμα του ISIS κατηγορεί τους πολίτες των ΗΠΑ για την αποτυχία «να σταματήσει η βρώμικη ηγεσία σας να χύνει το αίμα μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη, τη Συρία και αλλού» και τους προειδοποιεί «τίποτα δεν είναι πιο νόστιμο για εμάς από το να πίνουμε το αίμα σας για να σβήσουμε την εκδικητική μας δίψα».

Συνεχίζει δηλώνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει αποφασισμένους τζιχαντιστές που ζουν ανάμεσά στους δυτικούς «σαν σιωπηλοί κυνηγοί που περιμένουν να επιτεθούν εναντίον σου όταν είσαι πιο εύκολος και ανόητος».

Η απειλητική επιστολή προσθέτει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απειλές επειδή οι υποστηρικτές του ISIS είναι «λαός της δράσης» και οι υποστηρικτές του «αγαπούν τον θάνατο περισσότερο από ό,τι αγαπάτε τις άχρηστες ζωές σας».

Η απειλή αυτή έρχεται αφότου η βρετανική «The Express» αποκάλυψε συγκεκριμένες απειλές από το ISIS με στόχο τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ T20 μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή στο στάδιο Αλ Νασάου στη Νέα Υόρκη.

Υλικά που δημοσιεύτηκαν σε κρυπτογραφημένες ομάδες ανταλλαγής μηνυμάτων υπέρ του ISIS παρότρυναν τους «μοναχόλυκους» να «τους στοχοποιήσουν όλους» σε προπαγανδιστικά βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν μασκοφόρους τρομοκράτες και εκρήξεις στον χώρο όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Τα στοιχεία που έχει δει η «The Express» δείχνουν ότι πολλοί από τους διαχειριστές των ομάδων συνομιλίας, όπου ανταλλάσσονται αυτά τα βδελυρά μηνύματα, ελέγχονται από διευθύνσεις Διαδικτύου σε όλες τις ΗΠΑ.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είπε στην Express ότι γνώριζε τις απειλητικές διαδικτυακές αναρτήσεις που σχετίζονται με το κρίκετ, αλλά πρόσθεσε σε μια δήλωση ότι ενώ «δεν έχουμε πληροφορίες που να υποδεικνύουν συγκεκριμένη απειλή για το συμβάν αυτή τη στιγμή, το FBI New York αντιμετωπίζει όλες τις απειλές σοβαρά».

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς μας εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των διοργανωτών εκδηλώσεων, για να ενεργούμε βάσει των πληροφοριών που έρχονται στην αντίληψή μας. Προτρέπουμε το κοινό να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να αναφέρει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, άτομα ή και τα δύο επιβολή του νόμου άμεσα», είπαν.

Ένας εκπρόσωπος των διοργανωτών του τουρνουά, το Διεθνές Συμβούλιο Κρίκετ (ICC) επανέλαβε την αίσθηση της ετοιμότητας.

«Η ασφάλεια όλων στην εκδήλωση είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας και έχουμε ένα ολοκληρωμένο και ισχυρό σχέδιο ασφάλειας σε εφαρμογή», ​​είπαν.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις Αρχές στις χώρες υποδοχής μας και παρακολουθούμε και αξιολογούμε συνεχώς το παγκόσμιο τοπίο για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν κατάλληλα σχέδια για τον μετριασμό των κινδύνων που εντοπίζονται στην εκδήλωσή μας».

Η Λέκτορας Σπουδών για την Τρομοκρατία στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ, Δρ Άννα Κρούγκλοβα, εξήγησε ότι είναι σημαντικό να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι απειλές από επίσημα κανάλια.

«Είναι σίγουρα κάτι το οποίο πρέπει να προσέξουμε», είπε στην Express, «εάν είναι μια τακτική τρομοκράτησης ή όχι είναι συχνά δύσκολο να πει κανείς, επειδή πολλές από αυτές τις ομάδες προσπαθούν να κρατήσουν την προσδοκία της επίθεσης.

»Αλλά σίγουρα είναι καλύτερο να να είσαι υπερβολικά προετοιμασμένος παρά ανεπαρκής».

Ένα κοινό νήμα μεταξύ της ανοιχτής επιστολής και των απειλών για τα αθλητικά γεγονότα είναι η απόφαση να προσπαθήσουμε να οπλίσουμε τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Ο Δρ Κρούγκλοβα είπε ότι αυτό θα πρέπει να αναμένεται από μια οργάνωση που προσπάθησε επίσης να χρησιμοποιήσει τον συριακό εμφύλιο πόλεμο προς όφελός της.

«Μια από τις αφηγήσεις που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστικές ομάδες είναι αυτή η ιδέα ότι η μουσουλμανική κοινότητα πέφτει θύμα και καταπιέζεται ότι υπάρχει πόλεμος που διεξάγεται από τη Δύση ή τις θυγατρικές της Δύσης ενάντια στην παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα», συνέχισε.

«Έτσι, υπό αυτή την έννοια, ναι, φυσικά, η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης θα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για να κεφαλαιοποιηθεί όταν πρόκειται για ριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπων».

Τον περασμένο μήνα, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποίησαν ότι οι διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων ήταν ανεπαρκώς προετοιμασμένοι για την απειλή επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που υπόσχεται να προκαλέσει το ISIS σε πλήθη αυτό το καλοκαίρι.

Η Express αποκάλυψε επίσης ότι η τεχνολογία μιας βρετανικής εταιρείας χρησιμοποιήθηκε από θρησκευτικούς φανατικούς για να κρύψουν τις επικοινωνίες τους καθώς σχεδίαζαν τρομοκρατικές θηριωδίες.

Σχετικά άρθρα