Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πακιστάν: Θρησκόληπτος όχλος έδειρε και λιθοβόλησε μέχρι θανάτου χριστιανό επιχειρηματία

Πακιστάν: Θρησκόληπτος όχλος έδειρε και λιθοβόλησε μέχρι θανάτου χριστιανό επιχειρηματία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Καθολική Εκκλησία, Κοράνι, Μουσουλμάνοι, Πακιστάν, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Ναζίρ Μασίχ (Nazir Masih), 74 ετών, πέθανε μετά από επίθεση που δέχτηκε από οργισμένο θρησκόληπτο πλήθος, αφού ο επιχειρηματίας κατηγορήθηκε ότι έκαψε σελίδες από το Κοράνι.

Ένας χριστιανός συνταξιούχος επιχειρηματίας στο Πακιστάν που ξυλοκοπήθηκε από όχλο, αφού κατηγορήθηκε ότι έκαψε σελίδες του Κορανίου, πέθανε από τα τραύματά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το οργισμένο πλήθος περικύκλωσε το σπίτι του Ναζίρ Μασίχ και του γιου του στην πόλη Σαργκόντχα, στις 25 Μαΐου, εν μέσω κατηγοριών ότι είχαν βεβηλώσει το Ιερό Βιβλίο των μουσουλμάνων.

Η οικογένεια του Μασίχ αρνήθηκε την κατηγορία για βλασφημία, αλλά ο 74χρονος φέρεται να γρονθοκοπήθηκε, κλωτσήθηκε και λιθοβολήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργοστάσιο υποδημάτων του επιχειρηματία πυρπολήθηκε, ενώ 12 μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να διαφύγουν.

Του προκλήθηκαν σοβαρά τραύματα και ο γιος του επίσης άγρια ξυλοκοπήθηκε πριν φτάσει η Αστυνομία για να σώσει τον συνταξιούχο, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ισχυρίστηκαν ότι η τοπική Αστυνομία απέτυχε να παρέμβει, κάτι που διαψεύστηκε από τις Αρχές.

Τα ανησυχητικά πλάνα της επίθεσης που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς σε έναν δρόμο της Σαργκόντχα, που πιστεύεται ότι είναι κοντά στο σπίτι του Μασίχ. Σε κοντινή απόσταση φαίνεται να υψώνεται καπνός.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει αίμα από μια πληγή στο κεφάλι του και τον Μασίχ καλυμμένο στη σκόνη.

Το UCA News ανέφερε ότι περισσότερες από 200 οικογένειες εγκατέλειψαν τη γειτονιά μετά την επίθεση, με τον μισό αριθμό να λέγεται ότι είναι Καθολικοί χριστιανοί. Στην Mondy (3 Ιουνίου) εμφανίστηκαν δημοσιεύματα ότι ο Μασίχ πέθανε στη συνέχεια από τα τραύματά του.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν έχει προειδοποιήσει ότι οι ζωές της χριστιανικής κοινότητας βρίσκονται «σε σοβαρό κίνδυνο» από τους θρησκόληπτους όχλους ισλαμιστών.

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν, αν και σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων κανείς δεν έχει εκτελεστεί από το κράτος γι’ αυτήν.

Οι νόμοι περί βλασφημίας της χώρας έχουν καταχραστεί για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ανέφερε το Reuters.

Η Εθνική Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Διάσκεψης Καθολικών Επισκόπων προέτρεψε τους αξιωματούχους να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των χριστιανών στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν.

Σχετικά άρθρα