Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τατάρ: Χωρίς την εισβολή του ’74 η Κύπρος θα ήταν σήμερα ελληνικό νησί και η Ελλάδα θα είχε περικυκλώσει την Τουρκία

Τατάρ: Χωρίς την εισβολή του ’74 η Κύπρος θα ήταν σήμερα ελληνικό νησί και η Ελλάδα θα είχε περικυκλώσει την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερσίν Τατάρ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Το Κυβερνείο του Σαγγάριου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 3/6 ο Τουρκοκύπριος αποσχιστής και κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, για να παρακολουθήσει συνέδριο σχετικά με το πραξικόπημα της 27ης Μαΐου 1960 στην Τουρκία και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ακολούθως, ο Τατάρ επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Τούρκων Βετεράνων της Μάχης του Σαγγάριου και εκεί, σε ομιλία του, αναφέρθηκε στη φετινή, 50η επέτειο της επιχείρησης στην Κύπρο και στη σημασία που αυτή είχε για το ψευδοκράτος του.

«Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι η 50ή επέτειος της “Ειρηνευτικής Επιχείρησης” για την Κύπρο» είπε αρχικά ο Τατάρ και συνέχισε:

«Θα την γιορτάσουμε με ενθουσιασμό, μιλάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μισό αιώνα.

»Έχουμε κέρδη σε αυτά τα 50 χρόνια.

»Η “ΤΔΒΚ” αποτελεί ένα ανεξάρτητο κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Η ανεξαρτησία και η ελευθερία του τουρκοκυπριακού λαού, καθώς και τα εθνικά μας συμφέροντα σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή, με την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούνται από την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

»Αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές αξίες».

«Πριν από 50 χρόνια, Τούρκοι στρατιώτες ανέβηκαν στον Πενταδάκτυλο και κέρδισαν εκείνη τη μάχη υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

»Χωρίς αυτή την επιχείρηση, η Κύπρος θα ήταν σήμερα ελληνικό νησί και κατά κάποιον τρόπο, η Ελλάδα θα είχε περικυκλώσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

»Η “ΤΔΒΚ” έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση του ίδιου του τουρκοκυπριακού λαού, το μέλλον και την ανεξαρτησία του.

»Ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, είναι μια πατρίδα στην οποία μπορεί να εφαρμόζεται η εθνική πολιτική.

»Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς, για να κυριαρχήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο και να διατηρήσουμε την εθνική συνείδηση ζωντανή» είπε ακόμα ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα