Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοχος ο Ντόναλντ Τραμπ για τη «σιωπή» της Στόρμι Ντάνιελς

Ένοχος ο Ντόναλντ Τραμπ για τη «σιωπή» της Στόρμι Ντάνιελς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς,

Ένοχο έκριναν τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οι ένορκοι δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την υπόθεση του χρηματισμού της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με αντάλλαγμα εκείνη να παραμείνει σιωπηλή για τη σχέση που είχε συνάψει μαζί του τη δεκαετία του 2000.

Οι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι κήρυξαν τον Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Σημειωτέον δε ότι για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτείτο ομοφωνία.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ίσως αλλάζει άρδην το προεκλογικό τοπίο των ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για κακούργημα.

Ο Τραμπ, 77 ετών, αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, παρότι άλλοι καταδικασθέντες για παρόμοια αδικήματα συχνά εισπράττουν μικρότερες ποινές, πρόστιμα ή και αναστολή.

Ακόμα και πιθανή φυλάκισή του πάντως δεν θα τον εμποδίζει να διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία ή να αναλάβει το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, εφόσον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Δηλώνει αθώος

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Τραμπ ανέφερε:

«Είμαι αθώος, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ως το τέλος.

»Η πραγματική ετυμηγορία θα είναι εκείνη της 5ης Νοεμβρίου».

Ο πρώην πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, παρέμεινε στωικός, με τους ώμους κυρτωμένους, στην αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

«Ουδείς υπεράνω του νόμου»

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση στην ποινική δίκη του αντιπάλου του στην αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 11 Ιουλίου η ποινή

Ο δικαστής που προέδρευσε στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η ποινή του θα του απαγγελθεί την 11η Ιουλίου, στις 10.00 (τοπική ώρα, 17.00 ώρα Ελλάδας), στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τη 13η Ιουνίου να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην Εισαγγελία για να ανταπαντήσει.

Για «ημέρα ντροπής» μιλούν οι Ρεπουμπλικανοί

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, επέκρινε με σφοδρότητα αυτόπου απεκάλεσε «ημέρα ντροπής στην αμερικανική ιστορία» αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των εις βάρος του κατηγοριών στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, δηλαδή για απάτη με σκοπό να συγκαλυφθεί η καταβολή ποσού για την εξαγορά της σιωπής πορνοστάρ,

«Η σημερινή είναι ντροπιαστική μέρα στην αμερικανική ιστορία.

»Οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν για την καταδίκη του ηγέτη του αντίπαλου κόμματος στη βάση γελοίων κατηγοριών, τεκμηριωμένων με την κατάθεση καταδικασμένου για κακούργημα, διαγραμμένου από τον δικηγορικό σύλλογο.

»Πρόκειται για καθαρά πολιτική διαδικασία, όχι νομική», τόνισε ο κ. Τζόνσον.

Σχετικά άρθρα