Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχάροβα: Έχουμε αποδείξεις ότι η Γαλλία θα στείλει επαγγελματίες στρατιώτες της στην Ουκρανία

Ζαχάροβα: Έχουμε αποδείξεις ότι η Γαλλία θα στείλει επαγγελματίες στρατιώτες της στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Μαρία Ζαχάροβα, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι πληροφορίες σχετικά με τη Γαλλία πως ετοιμάζεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία έχουν επιβεβαιωθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Επιβεβαιώνονται οι αναφορές ότι η Γαλλία ετοιμάζεται να στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία.

»Θα ήθελα να επισημάνω ότι ανακοινώσαμε τέτοιες αναφορές στις 3 Απριλίου.

»Παρόλο που το Παρίσι προσπαθεί να αποκρύψει την εμπλοκή των επαγγελματιών στρατιωτών του στη σύγκρουση, το καθεστώς του Κιέβου προωθεί σκόπιμα τέτοιες εξελίξεις προκειμένου να διεκδικήσει για άλλη μια φορά ευρεία διεθνή υποστήριξη και να ενισχύσει την αποτυχημένη εκστρατεία κινητοποίησής του», υπογράμμισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε πως τα έγγραφα που υπέγραψε ο Αλεξάντερ Σύρσκι –αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων- τα οποία δίνουν στους Γάλλους εκπαιδευτές το νόμιμο δικαίωμα να επισκέπτονται τα κέντρα εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού.

«Τώρα, το Παλάτι του Ελιζέ θα πρέπει να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες αντί να κρύβεται πίσω από ασαφείς διατυπώσεις», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Τεχνικά, οι λεγόμενοι εκπαιδευτές είναι απαραίτητοι για να κατευθύνουν πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι είναι δύσκολοι στη χρήση, σε στόχους», πρόσθεσε.

Η Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής έχουν επίσης προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Αυτό καθιστά σαφές ότι το αρχικό τους σχέδιο σχετικά με την Ουκρανία έχει αποτύχει πλήρως.

»Τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπους για να συνεχίσουν την εκστρατεία», εξήγησε η διπλωμάτης.

Σχετικά άρθρα