Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν τους στρατιώτες τους σύμφωνα με τα αποφθέγματα του Στάλιν

Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν τους στρατιώτες τους σύμφωνα με τα αποφθέγματα του Στάλιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ουκρανία, Ρωσία,

Το 2018, δημιουργήθηκε το κύριο πολιτικό τμήμα στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τον Μάιο, κυκλοφόρησε ένα νέο περιοδικό πολιτικής εκπαίδευσης για τον στρατό, το «Politruk» («Πολιτικός Κομισάριος»), το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους πολιτικούς στην πολιτική εκπαίδευση των στρατιωτών, όπως αναφέρεται στην έκθεση πληροφοριών της Μεγάλης Βρετανίας στο «Χ» πρώην Twitter.

«Το εισαγωγικό άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, στρατηγού Βίκτορ Γκορεμίκιν, ο οποίος ηγείται του τμήματος, δείχνει ξεκάθαρα ότι το νέο περιοδικό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κληρονομιά στρατιωτικών εκδόσεων της σοβιετικής εποχής που στοχεύουν στην πολιτική εκπαίδευση των στρατιωτικών», λέει η περίληψη.

Επιπλέον, αναφέρει τον Στάλιν για τη σημασία της εκπαίδευσης των στρατιωτών και την ανάγκη να μισούν τον εχθρό μέχρι θανάτου.

Το περιοδικό τονίζει ότι ο εχθρός στην Ουκρανία σήμερα είναι ο ίδιος εχθρός με τον οποίο πολέμησε η Σοβιετική Ένωση, δηλαδή οι «Ναζί».

«Ο χάρτης της Ουκρανίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, χρησιμοποιείται για να τεκμηριώσει επιχειρήματα που αμφισβητούν την αυθεντικότητα του ουκρανικού κράτους, και ως εκ τούτου για να δικαιολογήσει την εισβολή», αναφέρει η έκθεση.

Βρετανοί αναλυτές σημειώνουν ότι το περιοδικό αντικατοπτρίζει την πολιτικοποιημένη χρήση της ιστορίας που έχει γίνει ένα εξέχον χαρακτηριστικό της ρωσικής εκπαιδευτικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την εισβολή στην Ουκρανία, και συνεχίζει να προωθεί ψευδείς αφηγήσεις που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να επηρεάσει περαιτέρω τον στρατό της και τον γενικό πληθυσμό.

Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εκτίμησε ότι ο ρωσικός στρατός χάνει έως και 24.000 στρατιώτες κάθε μήνα στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα