Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχιεπίσκοπος: Προδότες οι πλούσιοι που πωλούν περιουσίες στα κατεχόμενα

Αρχιεπίσκοπος: Προδότες οι πλούσιοι που πωλούν περιουσίες στα κατεχόμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος,

Προδότες, αποκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ομάδα πλουσίων που προτίθενται να πουλήσουν την περιουσία τους στα κατεχόμενα.

Ο Μακαριότατος είπε πως κατανοεί τις ανάγκες φτωχών ανθρώπων να πουλήσουν την περιουσία τους στα κατεχόμενα και ζήτησε από την Πολιτεία να δημιουργήσει ειδικό ταμείο για την ενίσχυση όλων όσων πραγματικά έχουν ανάγκη.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν ύστερα από σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών κατά την οποία εξετάστηκε το θέμα της πώλησης περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Σωκράτης  Χάσικος είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε αυτοβούλως με κάποια μέτρα, όπως το δικαίωμα μεταβίβασης από Ε/κ σε Ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα, χωρίς την καταβολή μεταβιβαστικών τελών, χαλάρωση πολεοδομικών κανονισμών, έτσι ώστε εκτοπισμένοι να μπορούν να διευκολυνθούν με την ανέγερση δεύτερης ή και τρίτης κατοικίας στο ίδιο τεμάχιο, για σκοπούς στέγασης των παιδιών τους.

Επίσης, σε σχέση με το Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, ανέφερε ότι πρόσφυγες οι οποίοι αιτούνται βοήθειας και ταυτόχρονα προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων, είτε θα πρέπει να επιστρέψουν ό,τι έχουν λάβει από το Φορέα ή αν δεν έχουν λάβει οτιδήποτε, θα αποκλείονται από τη βοήθεια του Φορέα.

«Μπορούν να ληφθούν και άλλα μέτρα, όπως μέσω της ανακατανομής του τουρκοκυπριακού κλήρου, να μπορούμε να βοηθούμε, στοχευμένα, πρόσφυγες που έχουν ανάγκη», είπε ο Σ. Χάσικος.

Αναφερόμενος σε στοιχεία, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, έχουν πωληθεί μέσω της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων, στα κατεχόμενα, εκτάσεις γης που αντιπροσωπεύουν περίπου το 0,5%.

Εξάλλου, πρόσθεσε, από πλευράς Τ/κ, πωλήθηκε το 4,2 τοις χιλίοις της τουρκοκυπριακής γης στις ελεύθερες περιοχές (σε Ε/κ).

«Κρατήσαμε χαμηλά αυτό το ποσοστό, λόγω των μέτρων που πήραμε ως Υπουργείο Εσωτερικών για τις πωλήσεις τ/κ περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές. Διότι, ακριβώς, δεν μπορεί να αφεθεί να διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο, με αυτού του είδους τις αγοραπωλησίες, η λύση του Κυπριακού επί του εδάφους», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα