Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

31χρονος πήγε στη Συρία εθελοντής στην Τζάις αλ Φατάχ και μόλις γύρισε στο Λονδίνο τον «τσίμπησαν»

31χρονος πήγε στη Συρία εθελοντής στην Τζάις αλ Φατάχ και μόλις γύρισε στο Λονδίνο τον «τσίμπησαν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές,

Ένας άνδρας κατηγορήθηκε για τρομοκρατικά αδικήματα επειδή ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει για ένοπλη παράταξη, ανακοίνωσε το Σάββατο 25/5 η βρετανική Αστυνομία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι ένας άνδρας ονόματι Ίσα Γκίγκα (Isa Giga) έχει κατηγορηθεί για «πρόθεση διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, που έχει εμπλακεί σε συμπεριφορά προετοιμάζοντας την υλοποίηση της πρόθεσής του, δηλαδή ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει για την οργάνωση Τζαΐς Αλ Φατάχ».

Η Τζαΐς Αλ Φατάχ, ή ο Στρατός της Κατάκτησης, μια ισλαμιστική ένοπλη φατρία που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2015, δρα κυρίως στην περιφέρεια της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Με την επιστροφή του στο Λονδίνο από την Τουρκία, ο Γκίγλα συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ο 31χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο το Σάββατο και τέθηκε υπό κράτηση ενόψει της νέας ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο στις 31 Μαΐου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διώξει πολλά άτομα για τρομοκρατικά αδικήματα όλα αυτά τα χρόνια.

Στις 20 Μαΐου, η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι ο Φαρχάντ Μοχάμαντ, ηλικίας 45 ετών, καταδικάστηκε για τρομοκρατικά αδικήματα επειδή έστειλε χρήματα στον ανιψιό του, ο οποίος πολεμούσε για τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακή Αλ Κάιντα), μία απαγορευμένη τρομοκρατική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά άρθρα