Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστήριο του Καναδά επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε τζιχαντίστρια του ISIS

Δικαστήριο του Καναδά επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε τζιχαντίστρια του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Στρατιωτίνες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Καναδικό δικαστήριο απαγόρευσε την Τετάρτη 22/5 σε μια γυναίκα να ταξιδεύει επειδή εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία και επιδίωξε εκπαίδευση σε όπλα.

Η Aimee Lucia Vasconez, 39 χρονών, μια γυναίκα από την Αλμπέρτα του Καναδά, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση και έκανε αίτηση για να ενταχθεί σε ένα τάγμα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Το δικαστήριο της επέβαλε «ειρηνευτικά δεσμά για την τρομοκρατία», απαγορεύοντάς της να ταξιδεύει και να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για ένα χρόνο.

Η Βασκόνεζ έφυγε από τον Καναδά με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά το 2015 για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, σύμφωνα με την εισαγγελέα του ομοσπονδιακού στέμματος Μονίκ Ντιόν.

Ο σύζυγος της Βασκόνεζ πέθανε πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εκείνη αργότερα παντρεύτηκε ξανά, αλλά ο δεύτερος σύζυγός της πέθανε επίσης στη μάχη.

Η Ντιόν πρόσθεσε ότι βάσει των «δεσμών ειρήνης» η Βασκόνεζ θα παρακολουθείται για να διασφαλιστεί ότι δεν συμμετέχει σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να φοβόμαστε ότι η κυρία Βασκόνεζ μπορεί να συμμετάσχει σε τρομοκρατικό έγκλημα, και αυτό εννοείται πολύ γενικά», είπε προσθέτοντας, ότι αυτό μπορεί να κυμαίνεται από βοήθεια σε επίθεση μέχρι συμβουλή σε κάποιον να ενταχθεί σε εξτρεμιστική οργάνωση.

Η Ντιόν επεσήμανε ότι η Βασκόνεζ παραδόθηκε στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τον Φεβρουάριο του 2019, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια σε ένα στρατόπεδο για οικογένειες του ISIS.

Μετά τη στρατιωτική ήττα του ISIS στη Μπαγκούζ, στην ανατολική Συρία, χιλιάδες μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) παραδόθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Μεταφέρθηκαν σε φυλακές και κέντρα κράτησης, ενώ οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα Χολ και Ροτζ σε περιοχές που διοικούνται από την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Η Βασκόνεζ επαναπατρίστηκε στον Καναδά τον Απρίλιο του 2023 μαζί με τρεις γυναίκες και 10 παιδιά.

Σχετικά άρθρα