Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι έστειλαν μονάδες από το «Αφρικανικό Σώμα» τους να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι έστειλαν μονάδες από το «Αφρικανικό Σώμα» τους να πολεμήσουν στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία πήρε ορισμένες από τις μάχιμες δυνάμεις της που είχαν αναπτυχθεί στην Αφρική για να ενισχύσει την τελευταία της επίθεση στην Ουκρανία, ανέφεραν την Παρασκευή 24/5 δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε σε ενημέρωση πληροφοριών ότι την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία ανέπτυξε μονάδες από το Αφρικανικό Σώμα της για να πολεμήσουν στην περιοχή Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπου σημειώθηκαν έντονες μάχες πρόσφατα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ίδρυσε το «Αφρικανικό Σώμα» πέρυσι προκειμένου να αυξήσει τη ρωσική παρουσία στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Αυτή η στρατιωτική μονάδα αποτελείται από πάνω από 2.000 στρατιώτες, αξιωματικούς και μισθοφόρους.

Πολλά από τα μέλη έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στον μισθοφορικό στρατό «Βάγκνερ».

Όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, για την υποστήριξη της συνεχιζόμενης επίθεσης στο Χάρκοβο, μονάδες από το «Αφρικανικό Σώμα» έχουν σταλεί για να υποστηρίξουν τις τακτικές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς και σωφρονιστικές μονάδες Storm-Z που αποτελούνται από καταδίκους και στρατεύματα με πειθαρχικά θέματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας «σχεδόν σίγουρα αναδιάταξε αποσπάσματα από το “Αφρικανικό Σώμα” στα ουκρανικά σύνορα τον Απρίλιο του 2024 προετοιμάζοντας αυτή την επίθεση», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι, «Είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να ενισχύει τον πόλεμό της στην Ουκρανία με πόρους που είχαν προηγουμένως εκχωρηθεί στην Αφρική».

Το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι άλλες μονάδες του «Αφρικανικού Σώματος» έχουν σταλεί σε διαφορετικές χώρες όπως η Συρία, η Λιβύη, η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας.

Σχετικά άρθρα