Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρό βίντεο με πέντε γυναίκες του ισραηλινού στρατού ομήρους της Χαμάς

Σκληρό βίντεο με πέντε γυναίκες του ισραηλινού στρατού ομήρους της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Βίντεο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Στρατιωτίνες, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Σκληρό βίντεο με πέντε γυναίκες , μέλη των IDF, που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από τη βάση Nahal Oz, έδωσε την Τετάρτη 22/5 στη δημοσιότητα το Φόρουμ Ομήρων και Εξαφανισμένων Οικογενειών.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από τις κάμερες του σώματος των ενόπλων της Χαμάς, έχει διάρκεια 3.10 λεπτά και έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να αφαιρεθούν πολύ σκληρά πλάνα.

Το φόρουμ δήλωσε ότι η απόφαση για τη δημοσιοποίηση του βίντεο ελήφθη από τις οικογένειες των πέντε γυναικών στρατιωτών που παραμένουν όμηροι στη Γάζα : Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa και Naama Levy.

Οι οικογένειες των ομήρων ελπίζουν ότι το βίντεο αυτό θα εντείνει τις πιέσεις στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ώστε να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία με τη Χαμάς και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων τους.

Η κυβέρνηση είδε τη μετάδοση του υποτιτλισμένου, τρίλεπτου βίντεο ως ευκαιρία για να ενισχύσει τη στήριξη στις ενέργειές της.

«Τα κορίτσια αυτά παραμένουν αιχμάλωτα της Χαμάς.

»Σας παρακαλώ, μην αποστρέφετε το βλέμμα.

»Δείτε την ταινία. Στηρίξτε το Ισραήλ για να φέρουμε τους ανθρώπους μας στο σπίτι», είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταβίντ Μένσερ.

Επτά γυναίκες του ισραηλινού στρατού απήχθησαν ζωντανές από τη βάση.

Η Όρι Μεγκεντις διασώθηκε από τις IDF τον Οκτώβριο ενώ η Νόα Μαρτσιάνο σκοτώθηκε από τη Χαμάς στη διάρκεια της ομηρίας της.

Το σώμα της ανασύρθηκε από τους IDF τον Νοέμβριο και επέστρεψε για ταφή στο Ισραήλ.

Στα πλάνα, οι νεαρές γυναίκες, όλες τους αιφνιδιασμένες και κάποιες αιμόφυρτες, εικονίζονται δεμένες, να μεταφέρονται σε ένα τζιπ.

«Έχω φίλους στην Παλαιστίνη» ακούγεται να λέει στα αγγλικά μία από τις νεοσύλλεκτες, η 19χρονη Ναάμα Λέβι.

Ένας από τους ενόπλους ακούγεται να της απαντά, φωνάζοντας, στα αραβικά:

«Είστε σκυλιά! Θα σας πατήσουμε, σκυλιά».

»Ένας άλλος ένοπλος λέει σε μια από τις ομήρους: «Είσαι όμορφη».

Σχετικά άρθρα