Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Απαγορεύεται η κατοχή σκύλου – 74 βουρδουλιές στους παραβάτες

Ιράν: Απαγορεύεται η κατοχή σκύλου – 74 βουρδουλιές στους παραβάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλάμ, Σκύλος,

Οι ιδιοκτήτες σκύλων στο Ιράν βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι μέχρι και 74 βουρδουλιές εάν πιαστούν να έχουν σκύλο στο σπίτι τους ή να περπατάνε μαζί του δημοσίως, σύμφωνα με νέο νόμο που ψηφίστηκε στο Ιράν.

Τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα σύμφωνα με τους ισλαμικούς νόμους και δεν συνηθίζονται στο Ιράν, αν και κάποιες οικογένειες έχουν σκυλάκια μέσα στα σπίτια τους, κρυμμένα, ενώ σε ορισμένες πλούσιες γειτονιές τολμάνε και τα βγάζουν και βόλτα.

Η θρησκευτική αστυνομία Ηθών στο Ιράν, στο παρελθόν, όποιον έβλεπε να κυκλοφορεί με σκύλο σε δημόσιο χώρο, είτε τον επίπληττε, είτε του έπαιρνε το ζώο.

Τώρα, με νέο νόμο που πέρασε από το ιρανικό κοινοβούλιο, όσοι βρεθούν ένοχοι για κατοχή σκύλου θα τιμωρηθούν είτε με μαστίγωμα είτε με πρόστιμα που θα ξεκινάνε από 370 δολάρια ΗΠΑ μέχρι και 3.700 δολάρια.

Ο ισλαμικός νόμος που ισχύει στο Ιράν θεωρεί ότι η επαφή με τα σκυλιά καθιστά και το ανθρώπινο σώμα ακάθαρτο.

“Όποιος περπατά ή παίζει με ζώα, όπως σκυλιά ή μαϊμούδες σε δημόσιους χώρους βλάπτει την ισλαμική κουλτούρα, όπως και τη δημόσια υγεία καθώς και την ηρεμία των άλλων πολιτών, ιδιαίτερα γυναικών με μικρά παιδιά”, αναφέρει ο νόμος.

Τα ζώα που θα κατάσχονται θα στέλνονται σε ζωολογικούς κήπους, σε δάση ή στην ερημιά.

Από τις ποινές του νόμου εξαιρούνται η αστυνομία, που έχει σκυλιά, οι αγρότες και οι κυνηγοί.

Σχετικά άρθρα