Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσα αξιωματούχος: Δώστε μας όπλα να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος

Κούρδισσα αξιωματούχος: Δώστε μας όπλα να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασία Αμπντούλα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές,

Υψηλόβαθμη αξιωματούχος των Κούρδων της Ροζάβα (βόρεια Συρία) είπε ότι η πολιορκία της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να σπάσει αρκεί οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης να προμηθευτούν όπλα και πυρομαχικά.

Η Ασία Αμπντούλα (Asia Abdulla), συναρχηγός του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (στη Συρία), επεσήμανε ότι μαίνονται άγριες μάχες στα ανατολικά της πόλης, μετά την ενίσχυση των πολιορκητών με ενισχύσεις τζιχαντιστών.

“Έχουν φέρει ενόπλους από παντού για να πολεμήσουν στην Κομπάνι”, είπε η Ασία στο κουρδικό Rudaw. “Χρειαζόμαστε άμεσα έναν ασφαλή διάδρομο για να μπαίνουμε και να βγαίνουμε στην Κομπάνι, εάν είναι να απωθήσουμε το Ισλαμικό Κράτος έξω από τις ανατολικές συνοικίες της πόλης”.

Η Ασία υπογράμμισε ότι στις εκκλήσεις των Κούρδων του YPG για βοήθεια, μόνο οι Πεσμεργκά ανταποκρίθηκαν.

“Χτυπήσαμε πολλές πόρτες για όπλα και πυρομαχικά”, είπε, “αλλά μόνο η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (σ.σ. στο βόρειο Ιράκ) ανταποκρίθηκε. Εκτός από τους Πεσμεργκά δεν έχουμε λάβει καμιά βοήθεια και από κανέναν”.

Είπε ακόμα ότι η είσοδος των Πεσμεργκά στην Κομπάνι με βαρύ οπλισμό ήταν άκρως σημαντική:

“Οι Πεσμεργκά πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος με το YPG ο ένας δίπλα στον άλλον”, είπε και συνέχισε: “Εάν η προμήθεια με οπλισμό συνεχιστεί, θα μπορέσουμε να απωθήσουμε το Ισλαμικό Κράτος και να τους νικήσουμε”.

Σχετικά άρθρα