Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: «Αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία, ας γίνει»

Λαβρόφ: «Αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία, ας γίνει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος,

Αν η Δύση θέλει να λύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, «ας είναι», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, σε συνεδρίαση της επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που συζητά τον επαναδιορισμό του.

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την ειρήνη όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις».

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, πράγματι ήμασταν ένα βήμα πριν από την υπογραφή ενός αρχικού εγγράφου για τον τερματισμό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με όρους που οι Ουκρανοί χορηγοί παραδέχονται τώρα ότι ήταν πολύ επωφελείς για την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Η Δύση μας παραπλάνησε

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη ήταν η τελευταία προσπάθεια της Ρωσίας «να επεκτείνει την εμπιστοσύνη και να δείξει καλή θέληση, παρά τις πολλαπλές εξαπατήσεις του παρελθόντος από την πλευρά της Δύσης».

«Και μας παραπλάνησαν ξανά, οπότε μας ανάγκασαν να πάμε να πολεμήσουμε», κατέληξε.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις προειδοποιήσεις της σχετικά με τους κινδύνους μιας άμεσης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ από τότε που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα να σταλούν κάποια στιγμή δυτικά στρατεύματα στο ουκρανικό μέτωπο.

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Το Κρεμλίνο είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η αποστολή ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι υπερβολικά επικίνδυνη.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το RIA μετέδωσε επίσης ότι ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ελβετία τον ερχόμενο μήνα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, συνιστούν τελεσίγραφο για την Μόσχα.

Συνέκρινε μάλιστα την κατάσταση με «παρατήρηση σε μαθητή», η τύχη του οποίου αποφασίζεται από δασκάλους όταν εκείνος βρίσκεται εκτός τάξης, μετέδωσε το πρακτορείο.

«Δεν μπορεί να μιλάς σε κανέναν έτσι. Ειδικά σε εμάς.

»Η ειρηνευτική σύνοδος κορυφής… συνοψίζεται σε τελεσίγραφο για τη Ρωσία», κατέληξε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα