Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι διαδίδουν ότι Κούρδοι αντάρτες παραδίνονται στην Τουρκία

Οι Τούρκοι διαδίδουν ότι Κούρδοι αντάρτες παραδίνονται στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Σε απελπισία ο τουρκικός Τύπος δημιουργεί φανταστικές ιστορίες, ότι δήθεν Κούρδοι αντάρτες του PKK προσέρχονται οικειοθελώς και “παραδίδονται”, ολόκληρα μπουλούκια, στις τουρκικές Αρχές.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής todayszaman, η οποία γράφει:

“Τουλάχιστον 24 ένοπλοι από το παράνομο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) παραδόθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στις τουρκικές Αρχές.

Από την Τρίτη, οχτώ ένοπλοι του PKK παραδίδονται στις τουρκικές Αρχές κάθε ημέρα. Τα μέλη του PKK πρώτα παραδόθηκαν στους Πεσμεργκά, οι οποίοι και τους συνόδευσαν στη συνοριακή πύλη του Χαμπούρ. Οι αντάρτες του PKK που παραδόθηκαν έφτασαν στο Χαμπούρ δίχως όπλα ή πυρομαχικά. Οι τοπικές Αρχές λένε ότι τουλάχιστον 427 αντάρτες του PKK παραδόθηκαν στην Τουρκία από τον Μάρτιο μόνο στα σύνορα του Σιρνάκ.

Η Τουρκία πρόσφατα υιοθέτησε ένα νόμο αμνηστίας, ο οποίος επιτρέπει στους ένοπλους του PKK, που δεν έχουν εμπλακεί σε κάποιο έγκλημα, να αφεθούν ελεύθεροι αφού παραδοθούν”.

Και πραγματικά μένει έκπληκτος κανείς διαβάζοντας αυτό το… μνημείο τουρκικής ανόητης προπαγάνδας. Όχι μόνο ισχυρίζονται ψευδώς ότι οι Κούρδοι αντάρτες του PKK παραδίδονται ολόκληρα μπουλούκια για να κερδίσουν αμνηστία, την ώρα που χιλιάδες άλλοι Κούρδοι αγωνίζονται για την ελευθερία τους τόσο στη Συρία αλλά και μέσα στην Τουρκία, αλλά εμπλέκει και τους Πεσμεργκά Κούρδους του Ιράκ στο όλο μύθευμα, ότι δήθεν δηλαδή οι Πεσμεργκά τους διευκόλυναν στην παράδοσή τους στις τουρκικές Αρχές.

Πραγματικά, μόνο ένα εντελώς απελπισμένο καθεστώς, όπως αυτό της Τουρκίας, σκαρφίζεται τέτοια παραμύθια είτε για εσωτερική κατανάλωση, είτε για να “σπάσει” το ηθικό των Κούρδων αγωνιστών.

Δείτε και το απίθανο δημοσίευμα, όπως έχει αναρτηθεί στην αγγλόγλωσση διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας:

dimosievma

Σχετικά άρθρα