Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζουν να φτάνουν στο Ισλαμικό Κράτος δεκάδες τζιχαντιστές μέσω Τουρκίας

Συνεχίζουν να φτάνουν στο Ισλαμικό Κράτος δεκάδες τζιχαντιστές μέσω Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν ήταν η πύλη εισόδου τζιχαντιστών από όλο τον κόσμο, που ήθελαν να φτάσουν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ωστόσο, αφότου ξεκίνησε η πολιορκία της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης εστιάστηκε στην Τουρκία και στις σχέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος, δημιουργήθηκε μια αίσθηση ότι το καθεστώς Ενρντογάν, τουλάχιστον για τα προσχήματα, θα έδειχνε κάποια αυτοσυγκράτηση στην απροκάλυπτη υποστήριξή του στους τζιχαντιστές.

Από ό,τι φαίνεται όμως, οι ισλαμιστές της Άγκυρας έχουν πλήρως αποθρασυνθεί και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Απόδειξη, το ακόλουθο tweet ενός “ξεσαλωμένου” τζιχαντιστή στις 6 Νοεμβρίου, ο οποίος έγραψε στα αγγλικά.

“Εσείς σκοτώνετε έναν μουτζαχεντίν, 10 θα έρχονται μέσω Τουρκίας την επόμενη ημέρα. Δεν μπορείτε να νικήσετε αυτόν τον πόλεμο διότι ο Αλλάχ έχει ήδη υποσχεθεί”.

Ο κόσμος το έχει “τούμπανο” και ο Ερντογάν κρυφό καμάρι…

tweet-turkia

Σχετικά άρθρα