Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Λονδίνο θα απελάσει Ρώσο στρατιωτικό – Η Μόσχα προειδοποιεί για αντίποινα

Το Λονδίνο θα απελάσει Ρώσο στρατιωτικό – Η Μόσχα προειδοποιεί για αντίποινα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία,

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Τετάρτη 8/5 ότι θα απελάσει τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ρωσίας, θα άρει το διπλωματικό καθεστώς από ορισμένα ακίνητα και θα περιορίσει τη διάρκεια των θεωρήσεων για τους Ρώσους διπλωμάτες, ως απάντηση στην «κακόβουλη δραστηριότητα» της Μόσχας, όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Μιλώντας την Τετάρτη στο κοινοβούλιο, ο Κλέβερλι είπε ότι η Βρετανία αποτελεί ήδη «ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες», αλλά τα μέτρα «θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητά μας απέναντι στη ρωσική απειλή».

Τον Απρίλιο ένας Βρετανός κατηγορήθηκε για εχθρική δραστηριότητα κατά του κράτους προς όφελος της Ρωσίας, που περιλάμβανε τη στρατολόγηση άλλων ατόμων με σκοπό εμπρηστικές επιθέσεις σε εμπορική ιδιοκτησία στο Λονδίνο που είχε σχέση με την Ουκρανία.

«Θα απελάσουμε τον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο, ο οποίος είναι ένας μη δηλωθείς αξιωματικός των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών» δήλωσε στη Βουλή ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

«Θα άρουμε το καθεστώς των διπλωματικών εγκαταστάσεων από αρκετές ιδιοκτησίες που σχετίζονται με τη Ρωσία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

»Εισάγουμε νέους περιορισμούς στις ρωσικές διπλωματικές βίζες (θεωρήσεις), συμπεριλαμβανομένου του χρόνου παραμονής των Ρώσων διπλωματών στο Ηνωμένο Βασίλειο» συμπληρώνει.

Την Τετάρτη 8/5 η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι βρετανικοί ισχυρισμοί περί ρωσικής εμπλοκής σε επίθεση εμπρησμού είναι ανοησίες και μέρος του πολέμου παραπληροφόρησης.

Ο Κλέβερλι δήλωσε ότι αναμένει ότι η αντίδραση στα τελευταία μέτρα της Βρετανίας θα προκαλέσει «επικρίσεις κατηγορίες για ρωσοφοβία, θεωρίες συνωμοσίας και υστερία από τη ρωσική κυβέρνηση», αλλά η βρετανική κυβέρνηση «δεν πρόκειται να γελοιοποιηθεί».

«Η απάντησή μας θα είναι αποφασιστική και σταθερή», είπε.

«Το μήνυμά μας προς τη Ρωσία είναι σαφές, σταματήστε αυτόν τον παράνομο πόλεμο, αποσύρετε τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία, σταματήστε αυτή την κακόβουλη δραστηριότητα».

Την περασμένη εβδομάδα, τα μέλη του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι «ανησυχούν βαθιά» για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις τις οποίες αποδίδουν στη Ρωσία και οι οποίες έπληξαν την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Βρετανία.

Η Μόσχα θα δώσει την «κατάλληλη απάντηση»

Η Ρωσία θα δώσει μια «κατάλληλη απάντηση» στην απόφαση της Βρετανίας να απελάσει τον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σχετικά άρθρα