Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 5/5 σε πολλές θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην ύπαιθρο της Περιφέρειας της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, προκαλώντας υλικές ζημιές και τραυματισμούς.

Στρατιωτική πηγή από τις κυβερνητικές δυνάμεις είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι μουτζαχεντίν του ISIS χρησιμοποίησαν οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα για να επιτεθούν σε θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα του χωριού Αλ Μασράμπ στα δυτικά της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Η επίθεση οδήγησε σε συγκρούσεις που διήρκεσαν περίπου μία ώρα και στη συνέχεια οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν την περιοχή, πρόσθεσε η πηγή.

Η πηγή επεσήμανε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έστειλαν ενισχύσεις στο σημείο της επίθεσης και διενήργησαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μετά τις συγκρούσεις.

Επιπλέον, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών στρατιωτών και προκάλεσε υλικές ζημιές σε θέσεις και οχήματα στις στοχευμένες τοποθεσίες, σύμφωνα με την πηγή.

Η συριακή έρημος καλύπτει σχεδόν το ήμισυ της Συρίας καθώς εκτείνεται στις Περιφέρειες της Χάμα, της Χομς, της Ράκα και της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν μεγάλες περιοχές της συριακής ερήμου και της ανατολικής Περιφέρειας της Ντέιρ Αλ Ζουρ, οι οποίες γίνονται μάρτυρες τακτικών επιθέσεων, για τις οποίες ως επί το πλείστον έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Στις 2 Μαΐου, μουτζαχεντίν του ISIS σκότωσαν 13 μέλη των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων (NDF), μιας πολιτοφυλακής που συνδέεται με τις κυβερνητικές δυνάμεις, στην έρημο της Συρίας.

Σχετικά άρθρα