Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Η ρωσική πίεση στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή του Ντόνετσκ αυξάνεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Σίρσκι κάνει λόγο για επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο.

Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τρία χωριά στην εμπόλεμη περιοχή, ανατολικά της χώρας, για λόγους τακτικής στην μάχη κατά των ρωσικών στρατευμάτων εισβολής, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

«Σε ορισμένες περιοχές ο εχθρός είχε τακτικές επιτυχίες, σε άλλες μπορέσαμε να βελτιώσουμε την θέση των στρατευμάτων μας», τόνισε ο στρατηγός Σίρσκι.

Σφοδρές μάχες μαίνονται δυτικά της μικρής πόλης Αβντίιβκα , την οποία κατέλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τον Φεβρουάριο μετά από μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

«Η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί», είπε ο Σίρσκι.

«Ο εχθρός επιτίθεται σε διάφορες κατευθύνσεις και έχει υπεροχή ανδρών και υλικού.

»Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη προς την κατεύθυνση του Ποκρόφσκ και του Κουράχοβε, όπου οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται ακόμη», έγραψε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, αναφερόμενος στις δύο πόλεις που κατέχονται από την Ουκρανία στην περιοχή του Ντόνετσκ.

«Ο εχθρός έχει επιτεθεί με τέσσερις ταξιαρχίες σε αυτές τις κατευθύνσεις, προσπαθώντας να προχωρήσει κατεύθυνση του Ποκρόφσκ και του Κουράχοβε», εξήγησε ο Σίρσκι.

Οι ουκρανικές αμυντικές μονάδες έχουν μετακινηθεί σε νέες θέσεις, προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή των στρατιωτών μας.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν το Σάββατο ότι είχαν διεισδύσει βαθιά στην άμυνα του ουκρανικού στρατού αφού κατέλαβαν μεμονωμένες πόλεις στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Το ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) με έδρα την Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι πιθανό να σημειώσουν «σημαντικά κέρδη» τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η Ουκρανία περιμένει τα απαραίτητα όπλα από το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το ISW εκτίμησε ότι αυτή η ρωσική επίθεση είναι απίθανο να προκαλέσουν κατάρρευση των αμυντικών γραμμών της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα