Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εφημερίδα Wall Street Journal, Ρωσία,

Η Γερμανία είναι επί του παρόντος κατηγορηματικά αντίθετη στη δήμευση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και στην διοχέτευσή τους για την αποκατάσταση και στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, έγραψε σχετικά Wall Street Journal.

Οι γερμανικές Αρχές επιμένουν ότι αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να παραμείνουν ανέγγιχτα, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός κατά τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου και την επιστροφή του εδάφους της Ουκρανίας.

Ένα άλλο κίνητρο για την άρνηση της Γερμανίας να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία μπορεί να είναι η επιθυμία να προστατεύσει τις γερμανικές εταιρείες που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσική Ομοσπονδία από αντίποινα κατάσχεση.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο και να προκαλέσει νέες μηνύσεις κατά της Γερμανίας για εγκλήματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Νωρίτερα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι απίθανο να καταφέρουν να κατάσχουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία χωρίς την υποστήριξη των χωρών της G7 και της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της G7 συζητούν ενεργά την πρόταση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το μελλοντικό ενδιαφέρον από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα