Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απειλεί το Ισραήλ με παγκόσμια σύρραξη

Ο Ερντογάν απειλεί το Ισραήλ με παγκόσμια σύρραξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Παλαιστίνη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τέμενος Αλ Ακσά, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε το Ισραήλ και τη διεθνή κοινότητα με νέα Ιντιφάντα των Παλαιστινίων, που επειδή όμως η κατάσταση είναι τεταμένη σε πολλές περιοχές του κόσμου, θα ξεφύγει από την περιοχή.

Σύμφωνα με την Χουριέτ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά ότι η στάση του Ισραήλ στο ζήτημα του τέμενους Αλ Ακσά, στα Ιεροσόλυμα, θα οδηγήσει σε νέα Ιντιφάντα δημιουργώντας προβλήματα που θα εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε επίσης την διεθνή κοινότητα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα γιατί όπως είπε “οι ενέργειες του Ισραήλ θα οδηγήσουν σε νέα Ιντιφάντα, και έτσι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο”.

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχονται λίγες ώρες μετά την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Αμπάς και τον επικεφαλής της Χαμάς όπου και οι δύο του ζήτησαν τη βοήθεια της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα